What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 14 oktober 2017

PAGANINI HORROR (1989) Italien, 80 minuter. Regi: Luigi Cozzi.Cozzi fortsätter att briljera...

Sköna Venedig igen?

Ett framgångsrikt tjejband spelar in en ny platta men deras manager Lavinia (Maria Cristina Mastrangeli) är inte ett dugg nöjd med den nya "hiten". Bandledaren Kate (Jasmine Maimone) får dock ett mystiskt notblad av den inlånade trummisen Daniel (Pascal Persiano) som ska vara ett bortglömt stycke av virtuosen Niccolo Paganini. De spelar in den nya låten och bestämmer sig för att filma en video till den i den gamla villan där Paganini sålde sin själ till Djävulen...

Glad kissekatt.

Hade Cozzi lite leftovers från Nosferatu in Venice (1988)? Vi befinner oss nämligen återigen i Venedig och som av en händelse dyker även Donald Pleasence upp i en liten roll som en lökig mystisk figur. Regissören befäster i och med denna våffla sin position på kalkontronen. Det är så mycket som är dåligt med denna rulle att man knappt vet var man ska börja.

Nej du gumman, vi tror inte för en sekund att det är du som spelar.

Skitdåliga specialeffekter är ju något av ett signum för Cozzi och dessa finns givetvis representerade. Vidare har vi ett uselt manus som tolkas av horribla skådisar. Ja, även Argentos gamla partner Daria Nicolodi och Donald Pleasence är riktigt kassa här. Kan det möjligen ha något med regin att göra? Inte nog med att skådespelarna spelar över, även skådisarna som dubbade filmen spelar totalt över. Snyggt att även Pleasence är dubbad av någon annan snubbe. Scenografiskt befinner vi oss verkligen i den billiga och äckliga perioden när 80-tal övergick i 90-tal och allt är fult. Cozzi försöker verkligen ljussätta som sin läromästare Argento men det färgade ljuset ser bara ut som interiören på någon ostig nöjespark. Som kronan på verket har vi musiken. Maken till rip-off har sällan flödat ur ett par högtalare! Det är så flagrant att herrar Jon Bon Jovi och Jeff Lynne bara kan asgarva om de hör spektaklet.

Porrigt badrum! Men vad gör lilltösen med hårtorken?

Mestadels är detta en lång transportsträcka i billiga kulisser som ibland avbryts av något snett leende från oss tittare när något uselt sker. Tyvärr är nivån på våldet också ganska crappig men det har åtminstone ibland komiska kvalitéer. Märkligt nog finns ingen som helst nakenhet i filmen, men det kanske inte är hela världen när vi ändå här hamnat i eran av barbiedockaidealet. Trådsmala brudar utan former. Det dyker heller inte upp några Fabio-liknande snubbar för er som föredrar sådant.

BETYG: 2/7 Några fniss blir det men detta är riktigt uselt.

Oj! Hon skapade skön SFX.

Barn är änglar.

Är det VERKLIGEN du som är kompositör Vince?

Trovärdig flickorkester.

Svårknäckt kod.

Här lär vi oss att stackars Satan är analfabet och undertecknar kontrakt med blod. Ja, lite som Manowar faktiskt.

Scenografin var så usel att man behövde nåt snyggt. Peka kameran mot Suckarnas Bro!

En goofig Pleasence dyker upp.

Men där är ju det där tornet igen. Ingen lealös kropp som faller?

Nej, istället låter Donald det "regna".

HBTQ-Satan.

Kan hennes fagra nylle dölja det faktum att hon aldrig hållit i en bas förut?

Resultatet av en kärleksnatt mellan Dr. Doom och Nalle Knutsson.

En cello brukar ju ha ett litet stöd att balansera på men detta verkar en smula överdrivet för en fiol.

Coolt ljus? Njaaääää...

Stackars flicka. Angripen av trädsvamp. (????)

Klassisk headbanging-skada.

Om Peter North hade mens.

T o m gitarrförstärkarna är usla i den här filmen.

För att framstå som en ännu större fåntratt tar Donald på sig ett plommonstop.

Trailer som t o m är uslare än filmen. (Bonus: Man ser fejkelden i slutet när "Paganini" står och spelar fiol.)

Paganini var tydligen en virtuos i lökighet. Här försöker hans offer förtvivlat behålla sin rädsla medan han bestämmer sig för att döda. Varning för superläskig rökmaskin!

Specialeffekter och acting som får dig att kippa efter andan!

Här låten "Stay the Night" som VINCE TEMPERA har skrivit. 😄

Och för er som bott under en stenbeklädd oceanbotten: Här är en låt som VINCE TEMPERA aldrig hört.

Här en riktigt catchy melodi som VINCE TEMPERA har skrivit. Eller..?

Men vänta nu...vad är det här!?

Det roliga är att VINCE TEMPERA lyckats få lite Abba-touch på sin ELO-stöld. Det låter ju nästan som Agnetha Fältskog bakom micken. 😮

Vi avslutar med lite ostig AOR och inte heller här lyckades VINCE TEMPERA avhålla sig från sin Bon Jovi-fetisch. 👍Inga kommentarer:

Skicka en kommentar