What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 22 oktober 2017

THE DIRK DIGGLER STORY (1988) USA, 31 minuter. Regi: Paul Thomas Anderson.Talangen var uppenbar

The Dirk.

Vi följer superporrstjärnan Dirk Digglers (Michael Stein) uppgång och fall. Unika bilder från filminspelningar varvas med intervjuer med kollegor och närstående.

Hans ständiga motspelerska.

Redan som liten spoling hade Paul Thomas Anderson en vision som senare skulle bli "Boogie Nights". Den då 17-årige Anderson hade tydligen inspirerats av farsans porrsamling och John Holmes-dokumentärer och med ett redan gott filmöga och en portion humor gjorde han denna mockumentär som enligt uppgift redigerades på två videobandspelare.

Regissören med den ständiga V-brillorna.

För att vara en amatörhistoria med en tonårsregissör är det riktigt bra då skådisarna är helt okej. Bäst är narratorn, tillika Andersons skådespelande far Ernie Anderson, som skänker en skojig tyngd åt formatet. Den skönlockige Michael Stein är inte dum heller som den nerdekade porrstjärnan. Eddie Delcore håller nästan på och stjäl filmen i rollen som Dirks muskelknuttepartner med hockeyfrilla.

Dirks muskliga pojkvän.

I en sekvens ska Dirk bli rockstjärna och vi ser när han spelar in en hit i studion. Låten "han" sjunger är den Journey-lika "The Touch" av Stan Bush som även senare används i "Boogie Nights". Frågan är hur det är med copyrighten, och då tänker vi främst på avslutningslåten med Barbara Streisand.

BETYG: 4/7 Horribel söndermosad VHS-kvalité men det gör inte så mycket då den 17-årige Anderson visade sig ha en hel del talang.

Här följer ett gäng helmysiga bilder på Dirk.

---

---

Dirk blir AOR-rockstjärna.

Och TV-skådis.

Musklot lägger till med ett kåtsmajl.

De ber inför porrfilmsinspelningen, bl a för att slippa för tidig utlösning.

Han är kär i Dirk.

Och Dirk är kär i honom.

De älskar varandra.💗💗💗💗💗

Dirk som AOR-kung med hiten "The Touch". Notera hur han vill "speeda upp låten några oktaver". Funny shit right there!

Hela våfflan.

-----------------------------------
💀Vi passar på att beklaga Umberto Lenzis bortgång. Det var ju bara någon månad sedan vi avnjöt en av hans sköna filmer (Syndicate Sadists (1975)) och han lämnade ett outplånligt filmarv efter sig.💀

Umberto Lenzi 1931-2017. RIP snutfilmernas nestor. (Notera hur han talar italienska med handen.😊)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar