What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 6 januari 2018

BUTCHER BAKER ZOMBIEMAKER: THE LIVING DEAD LEGACY OF GIANETTO DE ROSSI (2011) Storbritannien, 30 minuter. Regi: Calum Waddell.Den ÄKTA zombiens arkitekt

Klassisk scen i tecknad tolkning.

Intervju med Gianetto de Rossi som gjort specialeffekter till några av de mest legendariska euroskräckfilmer som gjorts.

Ja, känner ni igen denna klassiker? (Ledtråd: Fulci)

Vi tittar vidare på dokumentärt material med extramaterialkaraktär. Den här, trots sin simplicitet, är långt mycket bättre än B-Documentary (2015). Det är helt enkelt en proffsigare intervju som dessutom är varvad med klipp från filmerna som omnämns. Det är dock framför allt innehållet som är mer intressant. I skuggan av den levande special makeup-legenden Tom Savini har de Rossi skapat några av de mest omtalade gore-scenerna i skräckfilmshistorien. Märkligt nog poppar denne herres namn aldrig upp. Låt gå att gore-effekterna han ligger bakom är pajigare än Savinis men han sopade verkligen banan med sin mer kände kollega när det gällde zombie-makeup. Vi älskar ju verkligen den italienska zombien här på Udda Film och det är ju Lucio Fulci och de Rossi som skulpterat fram hur en sådan ska se ut och bete sig. Maggotfyllda stönande lik - det är vår melodi!

Gianetto de Rossi pratar glatt om att chockera publiken.

Det jobbigaste med den här intervjun är de Rossis knackiga engelska och man får verkligen koncentrera sig till max för att lyssna sig förbi accenten. Det är dock sköna historier han bjuder på som exempelvis när han orsakade magåkommor för de intet ont anande skådisarna. Guldstjärna även till de söta animationerna som förhöjer för- och eftertexterna.

BETYG: 4/7 En intervju rätt och slätt men med en yrkesman som borde få mer ljus på sig.

När Tom Savini gjorde sådana här zombier...

...tyckte de Rossi att de borde se ut mer så här.

Nej, han talar inte om sex.

En är äkta och en är fejk. Lol.

Mindblowing. (Sorry...)

Det ska göra lite ont på dockan.

You know him, you love him! Visst var det den gode doktorn ni såg ovan i tecknad form.

Otroligt söt teckning.

Tyvärr ingen video denna gång. 😞😷💀Inga kommentarer:

Skicka en kommentar