What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 2 januari 2018

B-Documentary (2015) USA, 50 minuter. Regi: Nick Charles.Det kan man säga

Yale-studenten Lloyd delar med sig av sina visdomar.

I denna dokumentär får du som aspirerande filmskapare goda råd från filmindustrins bakgård.

The Godfather of Gore vill ge publiken det de vill ha.

Man kan väl lugnt säga att dokumentären gör skäl för sitt namn. Det är så pass B att materialet med nöd och näppe skulle platsa som extramaterial på valfritt format medföljande till huvudfilm. Filmen består endast av utvalda personer som svarar på frågor om vägar in i branschen och när affischnamnen är Lloyd Kaufman och Herschell Gordon Lewis inser ni att vi inte snackar mainstream-branschen.

Ehh..ja.

Konceptet låter väl förmodligen charmigt då vi verkligen ställer oss bakom independentfilmer från lägsta gärdsgårdsserien men det är inte där problemet ligger utan i själva dokumentärhantverket. Det är inte jätteskoj med människor som bara sitter och babblar och när vissa av dem är skådisar i sådana sunkproduktioner att inte ens vi hört talas om dem är det inte superintressant. Ljudet verkar vara inspelat direkt i kameramikrofonen och bakgrundsmusiken låter ibland mer som ett störande element än att den tillför något.

D.J. Calvitto vars claim to fame är att spela "Boy on bicycle" i "The Toxic Avenger". Det betyder att han får ligga med vilken Troma-groupie som helst.

Vi antar att man uppskattar den här rullen mer om man är dedikerat Troma-fan, vilket vi som bekant inte är. Lloyd Kaufman är däremot definitivt mest intressant att lyssna på. Den legendariske HG Lewis är en kontrast till de andra då han har en mer kommersiell utgångspunkt - även om detta säljtänk också ligger utanför mainstreamen.

BETYG: 2/7 Rätt tråkig trots behjärtansvärt ämne.

Här sitter Nurse Hatchet med en välbekant figur mellan benen...

...som bl a spelats av denne herre. (Sorry Gunnar.)

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar