What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 27 januari 2018

NIGHTMARE ON ELMO'S STREET (2015) USA, 124 minuter. Regi: Bill Zebub.It's a nightmare alright...

Nej tack.

I en värld där människor lever sida vid sida med mjukisdjur och dockor är den lite mer konservativa Erin (Misty Mundae) endast attraherad av sin rumskompis Lydia (Lydia Lael). Rumskompisen har dock redan ett förhållande med en vampyrdocka. Erin försöker ändå få Lydias romantiska uppmärksamhet samtidigt som hon har Dockjesus som bollplank.

Bill har en tafsscen med Scarlett.

Visst låter det som en fantastisk film? Eller inte... Det var, av förklarliga skäl, ett bra tag sedan Bill Zebub dök upp här på Udda Film (Crucifier (2005)). Vi hoppades att kombinationen Misty Mundae och Elmo skulle vara sevärd TROTS Bill Zebub. Jo vi kallar henne fortfarande Misty trots att hon nuförtiden använder sitt riktiga namn Erin Brown. Det var ju så vi lärde känna och började åtrå henne.

Någon med nagellack får sköta tafsandet istället.

Redan första scenen är nedslående när en inte alltför attraktiv tatuerad strippa med översminkad acne (Scarlett Storm) dansar för att sedan göra sexscen med den inte skitsnygge regissören. För att göra saken mycket värre är detta komedi och Bill agerar då på ett för honom komiskt sätt. För oss andra blir det snarare plågsamt. Fröken Storm verkar dessutom ha lite udda gränser. Tydligen är hon inte helt bekväm med att herr Zebub tar henne på brösten så då får vi närbilder på när en kvinna med rött nagellack kladdar på hennes barm. Däremot har hon inga problem med att en målad Kermit-handdocka bökar i hennes välexponerade piercade blygd. Ja just det, här börjar direkt märkligheterna i filmen. Bill, eller Barbara som hans karaktär heter i filmen, förvandlas under den "komiskt" tafatta akten till Kermit.

Kermit verkar inte vara världens bästa kyssare.

Även om damernas utseende blir lite bättre efter denna scen är det ändå plågsamt långa scener och det verkar som om Bill just precis upptäckt den fantastiska effekten slowmotion på kameran då de redan utdragna låtsassamlagen med muppar och krambjörnar dessutom ska gå i ultrarapid. Inte nog med det! Soundtracket är under hela filmen hiskelig growl-metal i olika former. Det är snudd på power metal i första scenen och i slutet av filmen drar det åt mer lyssningsbar doom. Men filmfan är som ni ser över två timmar lång så plågan blir utdragen.

"I'm gonna give you a lick with my party horn."

"Misty då?" frågar ni otåligt. Ja, vi kan bara beklaga (för hennes del) att TV-karriären inte tog fart och att hon tvingades ge sig i lag med Bill Zebub istället. De gamla VHS-rökarna med William Hellfire är nästan arthouse jämfört med detta. Hon är ju fortfarande en förtrollande skönhet med ben man skulle vilja drunkna mellan. Av någon märklig anledning har hon dock en ful lila peruk på sig i det här avskrädet till film. Det tar också ett bra tag innan hon lättar på paltorna för att förföra sin rumskompis, som f ö även hon har rätt välsvarvade spiror. Ja, ni märker att vi dröjer oss kvar vid objektifieringen här och det beror på att det är det enda som är intressant (och att vi är äckel).

Jo, ni ser rätt.

"Men Elmo då?" vädjar ni. Muppar är aldrig fel, såvida det inte handlar om mänskliga sådana som ställer till det för sina medmänniskor.* Tyvärr verkar Bill vara rädd för att bli stämd då de muppar som är med har modifierats. Kermit har t ex sprejats så han har en slags grå yt-finish och allas vår Elmo är knappt igenkännbar då det ser ut som om man gått över honom med en blåslampa så han är kolsvart och så har man klistrat fast sådana där plastögon med lös pupill på de riktiga ögonen.

BETYG: 1/7 Det är riktigt jävla illa när inte ens en halvnaken Misty Mundae och några muppar kan rädda en film.

När man kastar en brud på en hotellsäng och har kameran inställd på 120fps är det bra om hon har mer hull än den här damen. Den dallrande effekten blir så mycket bättre.

"Oh let me beeeeee...you're rapey teddybear."

Han letar efter honungen.

Det börjar likna kärlek.

Misty och Lydia bjuder på en leg show.

Misty försöker men Lydia måste vara helt avstängd. Hur kan man inte bli galet lesbisk när Misty börjar gnida sina ben?

Kakmonstret ser lite rostad ut. Han är tydligen koprofag också.

Siamesiska tvillingar. Den ene människa, den andre docka. Den ene hetero, den andre bög.

Doggie i slowmotion. Helloooooooo........dooohhhhh-ggieeeee....

Här fortsätter the leg show.

Dangrrr Doll har köpt bikini på avdelningen där de säljer sexiga kläder för småbarn med gränslösa föräldrar.

Bill gör humor. Dangrrr Dolls märklighetsmin är befogad.

2 girls 1 pussy.

Kelsjuk. Men är den i själva verket ond?**

Puppet Jesus.

Trailer till filmen är onödig med denna bild.

Bill Zebub är tydligen sverigeentusiast med sin Candlemass-tröja och sitt "S.M.A.S.H."-gestikulerande.

Kisse undrar vad Jesus har under klänningen.

Vilket även Lamb of God gör.

Vampyrsnacks.

Misty sätter in en ny stöt.

Det blir inte som hon tänkt men ändå rätt bra - för oss.

Bakom den svarta skorpan lurar en kär röd figur.

Trailer

BTS-intervjuer.

*Vi använder då den nedsättande termen för assholes, inte folk med mental variation.
**Retorisk fråga.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar