What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 25 januari 2020

SHORT NIGHT OF GLASS DOLLS (1971) Italien/Västtyskland/Jugoslavien/Tjeckoslovakien, 97 minuter. Regi: Aldo Lado.



Short night of the living dead

Sköna Prag.

Den amerikanske journalisten Gregory Moore (Jean Sorel) hittas död i en park i Prag. Det visar sig dock att Gregory inte är helt död då hans hjärna går på högvarv i den livlösa kroppen. Under tiden hans kropp förbereds för obduktion försöker han desperat komma ihåg vad han råkat ut för. I hans återblickar nystas historian, som startade med hans unga flickväns (Barbara Bach) försvinnande, upp.

Dohhh-ggie!

Vi gjorde ytterligare ett försök med en semi-giallo men den senaste raden filmer* börjar påminna oss om våra ungdomsdagar när vi såg en del sega italienska mordmysterier som totalt fick oss att tappa lusten att utforska den fantastiska giallo-genren. Tur att vi inte avskräcktes helt. Jo tyvärr, även den här klassikern tycker vi är riktigt seg. Att detta också** är en film med Jean Sorel som en huvudkaraktär har dock inget med trenden här på Udda Film att göra då pretty boy gör ett schyst jobb även här.

Vad har filuren hittat för nåt skoj?

Precis som de andra lite tråkiga rullarna vi just sett har den här våfflan en del positiva element. Exteriörerna i Prag och Ljubljana är fantastiska och Lado sparkar lite allegoriskt på makteliten. Slutet är föredömligt anti-hollywoodskt och det uppskattar vi ju alltid. Tyvärr är dock uppnystandet av mysteriet riktigt långtråkigt och inte ens Ennio Morricones soundtrack sticker ut. Nej, vi får nog byta genre här på Udda Film nu. Vore schyst med en riktigt bra film för en gångs skull.

BETYG: 3(-)/7 Vackert och i öststatsmiljö för ovanlighetens skull men långtråkigt.

Skate or die!

Doktorn ser lite väl skärrad ut med tanke på en person med läkarlicens. 🙀

Ja, typ.

Ingrid Thulin med sina cancersjaletter.

Romantik på den gamla judiska kyrkogården.

Barbara Bach lattjar.

Farbror shreddar på sin dödskallecittra.

Chillin' bokstavligt talat.

Ja ja. Bara för att ni är så unga och vackra.

Where do I sign up?

Deras förhållande verkar bygga på värme och respekt.

Brutal tomat-gore!

Tomatens förtvivlade reaktion. 😭

Hjärtlösa vegetariansvin! 😢

Klubb 99 tycks ha besökt Roy Anderssons sminkloge.

Barbara gör en cover på "Rabid"-postern.

Mmmm, inlagda fötter! 😋

Så är det. Das Kapital har talat.

En pensionärsorgie. Kan det vara nåt?

Är man med i en sekt får man lov att ha på sig skojiga....glasögon.

Trailer




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar