What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 6 mars 2020

REVENGE OF THE SUPERMARKET TROLLEYS (1999) Storbritannien, 29 minuter. Regi: Jo Edye.



Snarare troll filmmaking...

Tönthjälte med "roliga" araber i bakgrunden.

Ett gäng huliganer gör lite som de vill i en engelsk by och är allmänt störiga. En dag på väg hem från puben hittar de en gammal shoppingvagn som de bestämmer sig för att ha kul med. Vad de inte vet är att även shoppingvagnar har känslor och att de nu fått nog.

Den genomsnittlige SD-väljaren.

Denna kortfilm har en lovande premiss inte helt olik Jason Eiseners briljanta Treevenge (2008) så visst kan man göra även en kul variant med shoppingvagnar. D v s om man inte är Jo Edye & Co. förstås... Vi ogillar skarpt att racka ner på glada amatörers stapplande filmskapelser men ibland har folk bara ingen känsla alls.

Finns det nåt värre huligandåd än att lattja med kundvagnar?

Det här är ingen sådan där film där allt går fel och det är det sämst tänkbara hantverk man skådat. Sådant kan i vissa fall förhöja en film. Nej, här handlar det om brist på humor, rytm och känsla för vad som fungerar. Ta bara slutet på filmen. Ja ja, vi "spoilar" fanskapet då ändå ingen kommer se skiten. Under filmens (alldeles för långa) gång har det tydligt introducerats att det är fler shoppingvagnar som löper amok. I filmens upplösning besegrar vår tönthjälte EN shoppingvagn. Vi får därefter en obligatorisk scen då tönten går iväg med damen han räddat och en shoppingvagn dyker fram bakom dem. Det visar sig förstås att det inte är någon fara och att den faktiskt körs av en hemlös, som snabbt rullar den ur bild. DÅ dyker två riktiga levande shoppingvagnar upp!!!! Slut. Ehh...ja? "Surprise"? Vi VET ju att de ska finnas fler.

Kundvagnarna är tydligen dumma i "huvudet" eftersom de lätt kan döda vuxna män men inte skrikande småbarn.

 Nej, detta känns som ytterligare en skolfilmsproduktion som de medverkande är superstolta över men som bara uppvisar ett vakuum av talang. Även den gitarrplinkande musiken är crap och dessutom i för hög nivå i förhållande till dialogen. Klipp, scener och "spänningsögonblick" är alldeles för långa och hur i helvete kan man ruinera det gyllene ögonblicket att ta livet av ett barn?!

BETYG: 1/7 Talang- och humorbefrielse är långt mycket värre än teknisk inkompetens.

Kundvagn-o-vision. Barnet skriker med tungan!

Kundvagns-rape? Nähedö! Då hade det kanske varit coola filmskapare bakom rullen.

Proffsig löpsedel tidningsförsäljargubben satt upp.

Där är den!!!

"Okej, vi fejdar ut...och klipper till exakt samma scen."

"Ha ha ha..." säger de med de näst* sämst pålagda garven i världshistorien "...det var bara en hemlös."

Hela jävla filmen, tyvärr.

*Det absolut sämsta pålagda skrattet - och därmed kanske även det bästa? - upplevde vi själva under en filmövning.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar