What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 19 juli 2013

LILIAN (LA VIRGEN PERVERTIDA) (1984) Spanien, 73 minuter. Regi: Jesús Franco.

 
 
Lina - La Esposa pervertida...

Franco har beställt lite vackert motljus på lilla Katia när hon struttar naken i sanden.
 
En ung flicka (Katja Bienert) flyr från ett rikt par som hållit henne fången som sexslav och prostituerat ut henne. Mario (Antonio Mayans) som är en idealistisk polis vill sätta dit förövarna men det korrupta systemet sätter käppar i hjulet för honom.

Nejdå, Jesús är piggare än han ser ut i denna film.
 
Från sleazig film till regelrätt hardcore i denna pågående Franco-festival här på Udda Film. Denna rulle har nämligen blivit historisk som Spaniens första lagliga porrfilm. Att benämna detta verk som porrfilm känns väl inte helt rättvist trots alla hardcore-scener. Det är väl snarare en sexthriller där Franco har begagnat sig av det klassiska greppet att klippa in penetrationsscener i efterhand. Den enda krediterade skådisen som synbart deltar i dessa scener är förstås Francos blivande fru Lina Romay. Den här blott 17-åriga nymfen Katja Bienert gör bara softcore-scener i filmen och var tydligen många år senare helt ovetande om det faktum att en stuntvagina hade klippts in i hennes scener och gav sken av porrinsats från hennes sida.

Hur charmar man en naiv tysk tonårsflicka? Jo naturligtvis med en dos bögskämt.
 
Tyvärr saknas alltså en del skojiga sleaze-element i den här filmen jämfört med den förra vi tittade på (http://uddafilm.blogspot.se/2013/07/mansion-of-living-dead-1985-spanien-93.html) men denna är i gengäld bättre gjord och Francos klassiska vidvinkel används flitigt. Franco själv spelar den idealistiske polisens cyniske kollega som bestämt avråder sin partner att ta upp kampen mot korruptionen. Detta skänker filmen ett korn av politisk kommentar som ändå drunkar i all sex. För det är givetvis sexet och de nakna kvinnorna som är i fokus (ja, även bokstavligt talat för en gångs skull).

Lina Romay strippar för ovanlighetens skull av sig paltorna... Peruken behåller hon dock på. Hon uppträder ju trots allt under pseudonymen Candy Coster.
 
Det blir förstås lite långtråkigt mellan varven när en stor pung och vaginanärbilder fyller en tredjedel av rutan i flera minuter i sträck. Det är ändå en ganska sevärd Franco-rulle om man som vi är fans och gillar stämningen i hans filmer. -MINOR SPOILER ALERT- Slutet känns väl riktigt fantasilöst och billigt - och därför lite småkul.

BETYG: 3/7 Lina Romay snuskar till det ordentligt och filmen är relativt snygg men ofta ganska långtråkig under de utdragna sexscenerna.

En neddrogad liten Katia blir ömt våldtagen.

Lina låter piskan vina.

Det är sexigt att röka.

Det är även sexigt att ha en naken ung man bakom sig när man upphetsat beskådar en S/M-våldtäkt.
 
Tyvärr inget videoklipp denna gång.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar