What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 23 september 2020

THE EXQUISITE CORPUS (2015) Österrike, 19 minuter. Regi: Peter Tscherkassky.


Erotiska mardrömmar


Sol, seglats och nudism!

Ett nudistpar seglar upp till en strand. Där ligger en naken kvinna och sover djupt. Vad är det hon drömmer om egentligen?

Men där ligger det ju nån.

Nu jävlar blir det konstfilm på Udda Film! Vi slänger oss in i Peter Tscherkasskys postmoderna värld där han bekvämt nog eliminerat skådisar och film-crew och bara recyclar gamla klipp. Vi avundas honom verkligen för vi begriper inte hur han kommit runt copyright-biten.

Oj! Hon har negativa tankar. Snart kommer positivitetsfascisterna och tar henne.

Anywho, som ni säkert förstår är det inte klassisk berättarstil vi bjuds på här utan mer på stämningar och referenser. Tscherkassky hämtar inspiration från 20-talets surrealister och själva filmtiteln skvallrar ju om vilken teknik regissören fascinerats av. "Cadavre exquis" är ett lattjo sätt att samarbeta ni säkert själva testat på i något sammanhang. En person påbörjar ett verk och skickar sedan vidare det till nästa person, som inte får se vad den första gjort, lägger till sin del och skickar vidare tills alla bidragit och man kan avnjuta verket i sin helhet.

Sköna drömmar minsann.

Nu blir det förstås inte riktigt på ovan nämnda sätt när vi bara har en regissör men de tidigare filmmakarna Tscherkassky "lånar" klipp från bidrar då till en helhet de inte själva kunde förutse. Inledningsvis befinner vi oss i ett typiskt nudistscenario med sol och bad. Helt meningslöst som det brukar vara i sådana slags filmer. När nudistparet hittar den sovande kvinnan börjar det dock hända saker. Vi kastas in i hennes drömmar genom manipulation av både bild och ljud. Tshcerkassky massakrerar verkligen bilderna han jobbar med. Vänder dem in och ut genom att göra dem negativa, Exponerar flera klipp på varandra, klyver och delar dem, kladdar på med text och skräp etc. Drömmen börjar ganska lugnt och sensuellt varpå erotiken stegras och förbyts i en kaotisk bildkakafoni som gränsar mellan mardröm och våt dröm. En stor bidragande faktor i stämningsbyggandet är Dirk Schaefers ljuddesign. Ibland känns det nästan som om man tittade på en lite snyggare heterosexuell variant på en Kenneth Anger-film.

BETYG: 4/7 Vi fascineras av detta bild- och ljudkaos och kommer nog söka upp fler Tscherkassky-rullar.

"Nyyyyyyyce!" för att citera Stu Lantz*.

Hoppsan! Här har vi snott från "Malabimba".

Aw yeh...

Men är det inte Kathleen Turner i peruk?

Jomen visst är det "China Blue" det pallats från.

Projektoramok.

Lättsmält trailer

Hela filmen MEN med nytt galet soundtrack, Av det lilla vi orkade lyssna på är originalet verkligen att föredra.

Här skulle vi då haft ytterligare ett klipp om inte kuksugarna på Blogger.com plockat bort inbäddningsalternativet. Istället får ni en fisig länk till hela filmen HÄR (med originalljudet** som sig bör).

*Stu Lantz är legendarisk expertkommentator på Los Angeles Lakers sändningar. (Vem hade trott att han skulle figurera i samma sammanhang som konstfilmer? 😊)

**Ett klart bevis på hur jävla mentalt handikappade folket på Blogger.com är manifesterar sig genom att deras stavningskontroll vill att vi ska särskriva "originalljudet". 

RANT Episode 2: Nu driver asen på Blogger.com med oss. P g a att kukhuvudena fuckat upp bildhanteringen laddas alla bilder upp i motsatt ordning än vad som ämnas. Vi bemödade då oss med att döpa om alla bilder till reverserad ordning bara för att få se den batchen laddas upp - i motsatt ordning ändå. Vi testade då att återigen döpa om bilderna. Denna gång i a-b-c-form. Samma pissiga resultat. Vid tredje omdöpningen lyckades vi till slut få upp bilderna i rätt ordning. Då började textformateringen bråka istället...

Minns ni hur vi ville att de ansvariga på Blogger.com skulle skadas i vårt förra rant? Efter denna uppladdning har HATET multiplicerats och vi vill nu urinera i alla de hål ispiken gjort i den anonyme ansvariga fittans nylle.

#FuckYouBloggerCom



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar