What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 30 november 2021

SQUADRA VOLANTE (1974) Italien, 95 minuter. Regi: Stelvio Massi.



Tomas Ravelli vill ha hämnd!

En J&B funkar utmärkt som hatthängare.

Fyra skurkar rånar en smärre värdetransport och dödar i samband med det den polis som eskorterar transporten. Interpolsnuten Ravelli (Tomas Milian) får tips om att Marsigliese (Gastone Moschin), som leder kuppen, är i stan och beger sig till brottsplatsen där han finner att patronhylsorna matchar de från vapnet som dödade hans fru. Ravelli, som inte har något med fallet att göra, börjar jaga skurkarna för att få sin hämnd på uslingen som dödade hans fru.

Tomas Milian är klassiskt stökig.

Efter att ha kollat på La Polizia e Sconfitta (1977) blev vi sugna på lite mer skön poliziotteschi-action så vi slängde på denna våffla som tilldrar sig i det ganska anonyma Pavia som inte är en lika mysig backdrop som ovannämnda films Bologna. Det ständiga diset reflekterar dock rätt bra huvudkaraktärens sinne.

Så här spelar man in actionfilm.

Huvudkaraktären ja. Han gör ingen jätteresa precis då han från första stund är inne på hämnd och inget tycks ändra på den saken. Inte ens en son som behöver honom eller en svägerska som är mer än oroad över hans välbefinnande. Nåja, vi får helt enkelt nöja oss med att han faktiskt heter Tomas Ravelli! 😃 Förvänta er bara inga legendariska straffräddningar från den här karaktären...

Det gula visiret skyddar mot oönskade reflexer från mynningsflamman.

Faktum är att ingen av karaktärerna är speciellt intressanta. Skurkgänget är en klyschig samling med den dominante Marsigliese i spetsen och pretty boy Ray Lovelocks karaktär Micheli hade kanske potential att vara en smula komplex men -SPOILER ALERT- han avpolletteras snabbt efter en oavsiktligt knäckt skalle... -END SPOILER- Vi förstår inte heller grejen med att Marsiglieses flickvän bimbon Marta måste gestaltas så totalt överspelad av Stefania Casini.

Visir-o-vision.

Trots ovan reservationer är detta en helt okej poliziottescho. Det är mysigt med klyschor ibland och Milians hämnddrivna snut är i sig en vandrande sådan, komplett med söndertuggad cigarill i mungipan. Milian är dessutom en klyscha av sig själv då han alltid spelar dessa oborstade karaktärer, vilken sida av lagen de än må befinna sig. 😊

BETYG: 3(+)/7 Inte den coolaste i sin genre men ändå helt adekvat.

Japp, det är så det går till.

Fin gammal glugg det där.

Man kan ta schysta porträtt med den.

Porträtt...

Även pretty boy Ray Lovelock ser lite stökig ut i den här våfflan.

Tomas har hittat ett respektabelt produktionsbolag.

Som gör fina produktioner.

Banditerna har sin favoritdricka.

En s k knarkarkvart.

När nåt hotar att stjäla uppmärksamheten slår J&B på stort!

Frulle...

Skjutbana som satsar på realism.

Tomas blir taggad.

Italienska känsloyttringar.

Polisiärt förfarande.

En stilla stund i soffan.

Trailer

Hela våfflan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar