What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 10 februari 2023

HANUMAN AND THE 5 KAMEN RIDERS (1974) Thailand, 101 minuter. Regi: Sompote Sands.



Åderlåtning med happy ending

Första klippet. Anslag är viktigt!

Den ondskefulle King Dark samlar kraft genom att låta kidnappa unga kvinnor och dricka deras blod. Men i hans väg att erövra världen står de fem Kamen Riders så han låter kidnappa en vetenskapsman och hans flickvän för att tvinga den förra att producera fram en monsterarmé med vars hjälp han ska kunna besegra de motorcykelbundna superhjältarna. Han räknar dock inte med att den gamla hinduiska guden Hanuman ska lägga sig i.

Ge för livet. King Darks liv.

Den asiatiska galenskapen knackar på hos Udda Film och tar oss med på en drygt hundra minuter lång bergodalbana av knasiga upptåg. Vår resumé ovan låter påskina att det skulle kunna finnas en struktur i berättelsen men så är verkligen inte fallet. Det är farsartad dårskap från början till slut.

Här sjunger han King Diamonds gamla smäktande ballad.*

Det är förstås lågbudget och berättandet är buskisartat och till synes riktat mot små barn. Nu är vi inte speciellt bevandrade i thailändsk kultur, förutom att det kan medföra hårda straff att ha en 50-bit i fickan eller att uttala sig negativt om kungen, men vi har svårt att tro att det skulle vara okej att visa nakna kvinnor som torteras i Helvetet samt diverse halshuggningar för barn. Så målgruppen för spektaklet är en smula diffus.

Massfajt med random omotiverade explosioner? Okej. 😑

Sands tar en fet sida ur den turkiska filmtraditionens bok och gör detta spektakel till film helt utan de japanska rättighetsinnehavarnas medgivande. Det finns t o m klipp från "Five Riders vs. King Dark" inpetade här och där. Man kan även höra en muzak-version av Gloria Gaynors klassiska dänga "Never can say Goodbye" i en scen.

Han vill röva bort dina barn och ser även ut som han vill göra det.

Det är späckat med action i form av fåniga slagsmål mellan Kamen Riders och diverse monster. Monstren är män i mer eller mindre spektakulära gummimasker. En bit in i filmen verkar fantasin (och budgeten) tryta så de nyproducerade mutanterna är bara snubbar i tygblöjor och billiga djurmasker från thailändska Buttericks. King Dark är nog en av de lamaste supernidingar som skådats då han knappt ens kan disciplinera sina egna balaklavaklädda underhuggare. Det är förvisso lovvärt att han bälgar i sig litervis med ungmöblod men den grymhetsfaktorn neutraliseras snabbt av hans muppiga fäktande med armarna. På tal om mupp, den gamla hinduguden Hanuman, som vi (lyckligtvis) inte ser så mycket av i filmen, är mest en dansande fåne som gärna nickar frenetiskt likt Kermit the Frog fast på ett mer fjolligt vis.

Poseidon vill ha barnablod.

Det är rätt kul att hänga med på denna lågbudget-whatthefuckery-resan då det inte finns mycket vett eller reson att finna någonstans. Vi lär oss också att Helvetet inte har så många demoner och djävlar utan bara helt vanliga asiater i exotiska kläder som straffar syndare. Ju värre brott man begått desto mildare straff verkar man få. Medan t ex kvinnor som varit otrogna nakna får klamra sig fast vid taggiga pålar samtidigt som helveteslakejer petar på dem med asiatiska hillebarder får grova brottslingar som bl a skjutit barn i ansiktet endast en simpel halshuggning. LOL!

BETYG: 4/7 Roligt vansinne men det når ändå inte riktigt fram till gapflabbsnivå. Längden gör inte filmen några tjänster.

Just precis. Det finns inga gränser för King Darks blodtörst.

Verkar inte som Helvetet har fått ordning på sina avskräckarargument.

Att tortera nakna tjejer hör väl hemma i en barnbuskis?

I Helvetet jobbar tydligen även Kilink-wannabes.

Skjuter man barn i nyllet hamnar man i Helvetet (Totalt värt det!).

Kittlande. Fasansfull tortyr! Är David Farrier** inkopplad på fallet?

Vad i allsin dar händer här i denna barnfilm?

OK.

Ni vet vad detta betyder...

...just det!

Ånej... muppen Sam Eagle jobbar också åt King Dark

Den ondaste av demoner!!!

Inte nog med att regissören snor material i bästa turkiska anda, den här underhuggaren skrattar ondskefullt på ett sätt som skulle göra Kilink stolt.

Väldigt blodtörstig.

Kamen Riders är riktigt sviniga och tvingar Animal Dudes att bilda ett klassiskt bögtåg.

Den där jävla Hanuman ska då alltid spela apa...*wink wink, nudge nudge*

Den där gröna Kamen-typen visar att man fullkomligt lagt ner allt vad fajtkoreografi heter då han slåss mot...luft.

Han kanske är feg? "Cheeeeep cheep cheep cheep cheep..."

Om nån skulle tvivla på att Animal Dudes är smygfascister avslöjas de genom Pepe the Frogs medverkan.

Som de flesta asiatiska monsterbusar kan King Dark göra sig stor men istället för att demolera staden han klampar runt i står han bara och viftar hysteriskt med armarna.

Här sparkar han i alla fall fjollan Hanuman i arslet. You go King Dark!

När de förvuxna mupparna vägrar trampa sönder staden sätter istället helt omotiverade färgglada explosioner igång runt dem.

That's all kids!

Typ en trailer.

En "sammanfattning".

Hela tokkalaset.


*Här har ni King Diamonds smäktande gamla ballad. Direkt från replokalen!

**David Farrier gjorde förutom den skojiga serien "Dark Tourist" även denna dokumentär: Tickled

Vi slänger in Gloria Gaynor också när hon framför ovan nämnda hit. Som bonus smyger även den sköna mollversionen av "Reach out I'll be There" med!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar