What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 3 februari 2023

THE WARRIOR AND THE BLIND SWORDSMAN (1983) Indonesien, 90 minuter. Regi: Worod Suma.



Sparkar och skrik

Tvekamp på lika villkor.

Den holländska kolonialarmén stöter på patrull i form av krigaren Jaka Sembung (Barry Prima) så de anordnar en turnering där vinnaren utses att döda Jaka. Den blinde Soca (Advent Bangun) vinner turneringen och ger sig iväg för att leverera Jakas huvud med löftet från holländarna om en stor belöning. Kolonialisterna är dock snikna och sviker Soca. Som om inte det vore nog förargar han häxan Magi (Gudi Sintara) när han avvisar hennes trånande. En värld av trubbel väntar.

Hur tusan gjorde de denna fantastiska effekt? 😮

Vi kände för lite megaöverdriven indonesisk tok-action och hoppades på något i samma anda som The Devil's Sword (1983). Förvisso är väl andan densamma någotsånär men inte alls samma skojiga mix av galenskaper. Istället för monster och tok-gore blir det mest ett evigt kung fu-fajtande. Dessutom skriks det enormt mycket i filmen. Herregud detta eviga ylande! Rätt enerverande, särskilt som hela Udda Film-redaktionen var rätt dåsiga i den gamla sunkiga soffan.

Trasiga.

Vi tappar ganska snabbt intresset för skeendet då ett ändlöst fajtande inte är speciellt kul om det inte bjuds på något extra överdrivet trams. Missförstå oss rätt. Det är överdrivet som satan men inte på ett skojigt vis. Det lyfter helt enkelt aldrig. 

BETYG: 2(+)/7 Gap och skrik med ett evigt sparkande på varandra. Kul ett tag men ganska tradigt efter en stund.

Barry ramboar till sig.

Bring me the head of Barry Prima!

Ögonblicket innan bilden till Rolling Stones "Goats Head Soup" togs.

Duktig bakfylla.

"Jaså du kör så?"

Äntligen besannades hans gamla dröm om att delta i en ormgrop.

Socialt distanserad fajt.

När hon vill lite för mycket.

Det tog kol på henne...*host host*

Trailer

Hela spektaklet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar