What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 16 juni 2023

VAMPIRE ECSTASY (1974) Sverige/Schweiz/Västtyskland, 103 minuter. Regi: Joseph W. Sarno.



Vampyrer håller regnbågsflaggan högt!

De har vissa hjälpmedel för att uppnå vampyrextasen.

I ett gammalt slott håller en vampyrklan till. De längtar efter att återuppväcka sin ledare baronessan av Warga och för det behöver de en oskyldig ung kvinna vars kropp baronessan kan besätta. Följaktligen bjuder de in ett gäng unga kvinnor för att sätta sin plan i verket. De får dock sällskap av ett syskonpar vars bil gått sönder och dessa verkar ana vad slottets inneboende är för typer.

Lilla Marie är chict 70-talstrendig.

Det var minst sagt hög tid att vi kollade på den här rullen som legat i vårt gigantiska valv i åratal. Ja, förmodligen decennier (i olika inkarnationer med skiftande kvalité). Det är också anmärkningsvärt att vi aldrig recenserat en Joe Sarno-rulle här på Udda Film. Han har väl nämnts i förbifarten någon gång men aldrig presenterats på våra kultiga sidor. Det ska vi nu råda bot på!

Snubben som hämtar henne lutar mer åt 1770-talet...

Sarno är ju en av dessa smått legendariska pionjärer inom den sexiga och sleaziga filmen och all oklädd kvinnlig fägring till trots hade han ändå en ovanlig förmåga att skildra kvinnor ur en fördelaktigare vinkel, inte sällan en maktposition, än sina sleaze-kollegor. I den här våfflan är kvinnorna både offer och drivande karaktärer. Männen är väldigt perifera förutom Peter (Nico Wolferstetter) som har en klassisk offerroll.

Schloss Marzoll! Klart att vampyrer med självaktning bor så här.

Men men, vi ska inte hyckla om att vi gillar denna film p g a könsrollerna. Nej då. Det är bara ett skönt avbräck i allt traditionellt sleaze vi slukar här. Vi kom för de lesbiska vampyrerna och den sköna gotiska stämningen. På köpet fick vi underbara tyska accenter, levererade på mer eller mindre styltigt vis. Ja ibland känns det lite som om vi sitter och tittar på en cool gotisk softcore-variant av "Fäbodjäntan". Uselt skådespeleri där skådisarna stakar sig, sex på höskullen och fenomenet att karaktärerna blir kåta av de rytmiska bongotrummorna som hörs från källarkryptan där vampyrklanen har sina kåta riter. Winning! Miljön på Marzoll-slottet är ju fantastisk också.

Den muntra välkomstkommittén: "I'm ze Haus-keeper. Wellkamm!".

Som vanligt i dessa erotiska sleaze-fester kan det bli lite tradigt emellanåt och det händer inte jättemycket förutom eviga erotiska förbindelser men det gör inte jättemycket. Särskilt inte som Farstas superstjärna Marie Forså kryddar den tyskbrytande ensemblen med sin styltiga svenska accent och den sockersöta Ulrike Butz leds i fördärvet av vampyrdamerna.

BETYG: 5(-)/7 The Devil (!) is in the details, som det heter då detta på ytan är en uselt spelad softcore-fest, men den har ändå det där lilla extra.

Bakom de sockersöta inslagen i filmen står Flavia Keyt som i god HBTQ-anda klär sig lite butchigt. 🌈

"Kära Fråga Olle. Är det normalt att jag tittar på och tar mig på brösten när min lillebror har våta drömmar?"

Nej, hon ska inte spy.

Marie får en försmak av vampyrexstasen.

"Bongotrummor i källaren? Nä..näe..jag blir inte alls kåt..."

Ack! Vampyrextasen.

Vampyrextas på höskullen.

Inte undra på när dessa glada tjejer står och mässar ondskefulla ramsor på tyska.

Vem vill inte ha lesbisk sex då?

Nej höreni! Oskyldiga Ulrike har faktiskt bara SOV-rufs.

♫"Tänd et ljus och låt det brinna..."♬

Nä-e Marie! "Tänd" ett ljus var det ju. Inte "tänd på".

Oops, vampyrextas. Svårt att låta bli när bongotrummorna ljuder i källaren.

Också svårt att låta bli att onanera när det står svartklädda tjejer och mässar ondskefullt på tyska i sovrummet.

Kolla! En lesbisk kille vill också vara med om vampyrextas.

Syskonsalt.

Japp. Korset är gjort av vitlök. Better safe than sorry!

Här skulle några av James Nguyens CGI-fåglar ha behövts då Anke Syring bara låtsas fäkta bort fladdermöss som inte syns.

En krypta med Bava-ljus och negligé-vampyrism? Ka-ching!

Här har till slut Sarno vaskat fram några handdockefladdermöss som i sann #metoo-anda sliter av Ankes paltor.

Trailer som suktar dig.

HÄR kan du se hela våfflan. Tydligen en sajt om hamstrar *host host*...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar