What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 23 juni 2023

BUTT BOY (2019) USA, 99 minuter. Regi: Tyler Cornack.



In i chokladtunneln!

Peppet när du jobbar på kontor.

Chip (Tyler Cornack) lever ett exceptionellt mediokert liv med ett vedervärdigt IT-jobb och ett äktenskap som har lika mycket glöd som en isbit. Ett läkarbesök med en hårdhänt prostataundersökning tänder dock en gnista hos Chip och snart börjar saker försvinna - upp i hans rektum.

Entusiasmen!

Bögkomedi på Udda Film? Nja, inte riktigt. Resumén må ge sken av en löjlig komedi med homosexuella övertoner men faktum är att detta är en absurd thriller som handlar om beroende och ångesten över att betvinga sina impulser. Chip nöjer sig nämligen inte med att stoppa upp små spelpjäser och fjärrkontroller i röven utan hans mani eskalerar till att stoppa upp levande varelser av allt större storlek. Han blir vartefter AA-sponsor (!) åt den alkoholiserade kriminalpolisen Russel och när deras vägar korsas utanför AA-mötena börjar den hårdföre snuten lägga de osannolika pusselbitarna på plats.

Pepp och entusiasm...

I inledningen sätts en skön ton där Cornack är underbart besegrad av sitt själsdöda liv. Hans jobb är rena rama "Office Space"/"The Office". Tempot, tajmingen och allvaret allt spelas med är guld här och lockar till många skratt. Skådespeleriet är överlag mycket bra, förutom den lätt överspelade chefen (Austin Lewis) på Chips kontor. Tyler Rice är smått lysande då han skänker de perfekt hårdkokta och plågade karaktärsdragen till den alkade snuten och hans gravallvarliga skådespelarleverans är i underbar kontrast till filmens minst sagt märkliga premiss.

Död inuti.

Skratten tunnas ut vartefter filmen rullar men eftersom det är en så pass välgjord och välskriven lågbudgetrulle hålls intresset uppe och man är bra nyfiken på vart denna udda story ska ta vägen. Nu kanske upplösningen inte är i paritet med resten av filmen men på det stora hela är det en väldigt underhållande och originell film.

BETYG: 5(+)/7 Sannerligen en udda film som inte bara är rolig utan även väldigt välgjord.

Vad alla män längtar efter och drömmer om.

♫"Moooon riveeeer!"♬

Tappa den inte! Eller kanske ändå..?

Kanske ändå...

Vart har den löjliga lilla hunden tagit vägen?

Liten men ack så naggande god.

Den manliga njutningen. Så oändligt vacker!

Hårdför.

Vi ställer den musikaliska frågan: "C-c-crime, sex crime"?

Hårdkokt snut.

Bärsäsongen är här!

Vad är det för onkel som tappat denna månne?

Ska man vara trovärdig som tuff snut måste man se bra ut på bilder som denna.

Människokroppen är fantastisk!

Rasputin i Helvetet?

"I can't eat the rice."

Man kan aldrig kolla prostatan för många gånger.

Som vi har letat!

Huga! Cool Cats ärkefiende: Dirty Dog!*

Många teoretiserar att tallkottkörteln i hjärnan ligger bakom mycket psykedelia men i själva verket är det i rektum man finner den sanna trippen!

Många tycker nog denna våffla är lite äcklig.

Trailer

Hela våfflan!

*HÄR kan ni se vem Dirty Dog är.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar