What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 16 februari 2010

FEMALE MERCENARIES ON ZOMBIE ISLAND (1995) USA, 112 minuter. Regi: Gary Whitson.Ultralågbudget amatördynga!

"Asteroid" på väg mot jorden. Eller är det en fåtölj?

En asteroid träffar jorden och utplånar större delen av befolkningen. En supersmart kvinnlig läkare (Pamela Sutch) tar över makten med hjälp av ett gäng krigarkvinnor. Hon har utvecklat en metod för att transplantera hjärnor och har på så vis lyckats plantera in styrande gubbars hjärnor i unga mäns kroppar. För att kontrollera dem har hon placerat en elektronisk grej i skallen på dem. Allt detta berättas för oss i textform och visar sig vara helt irrelevant för filmen... Mer relevant är att hon även kontrollerar ett gäng manliga legoknektar som får sköta allt skitjobb och de har inget annat val än att lyda om de inte för evigt vill vandra som kannibalistiska zombier.

Tina Krause gör det hon är bäst på.

Det finns dock ett par brudar som inte riktigt trivs med den sexiga doktorns amazonutopi, särskilt inte när deras bykompisar blir brutalt slaktade av doktorns amazonhejdukar. De bestämmer sig för att infiltrera doktorns organisation för att slutligen förgöra den.

Meningsfull scen där Tina blir bunden av missunnsam typ som inte tycker hon förtjänar vara i skyddsrummet.

W.A.V.E. Productions är ett gäng som spottar ut superusla amatörfilmer, ofta på beställning, och då kan man förstå varför deras filmer har så fetischistiska drag. Kollar man deras hemsida verkar det finnas en uppsjö av filmer där brudar stryps, binds eller slåss i vatten. Det handlar inte om porr men filmerna verkar ändå tjäna något slags fetischsyfte. Man blir då inte förvånad över att det finns en hel del utdragna scener i den här filmen där brudar gyttjebrottas, slåss i vatten eller binds. Jävligt segt blir det... Annars är den fullkomliga uselheten ganska charmig. Tänk dig att du samlar ihop ett gäng kompisar, mest tjejer, filmar allt med en antik videokamera och till synes klipper direkt i kameran så kan du ana kvalitén på detta verk. Givetvis är skådespeleriet bortom uselt, kameraarbetet skit och klippningen likaså. Jag gillar dock "modet" i den framtida världen (2008) där filmen utspelar sig. Alla brudar springer omkring i T-shirt med skärp och knästrumpor. Så såg det ju tyvärr inte ut för två år sedan... Den som väntar sig ett gäng zombier lär också bli besviken då det mest handlar om att männen motvilligt är styrda av den onda doktorn och dessutom sugna på människokött. Ja, det är helt enkelt en riktig jävla soppa till film och den stora behållningen blir dess uselhet.

BETYG: 3/7 Ja, jag är riktigt generös här då jag var på rätt humör för sådan här skit. Plus för roliga-timmen-skådespeleriet samt fenomenet ordinära tjejer!

Pamela Sutch "skådespelar".

Våra hjältinnor har funnit meningen med livet: sköna kläder och svamp.

Doktorn kommenderar sina styrkor. Regissören: "Peta lite i marken med macheten så det ser ut som om du jordbrukar!"

"Nu jävlar!"

"Otäck" slakt på fredliga tjejer.

Man kan nästan höra regissören ropa: "Aaaand action!"

Verklighetstrogen hjärnoperation.

Zombie? Ja närmare än så här kommer vi nog inte.

Här grillar kannibalbonnläpparna en brud. Som ni ser på t-shirten tar värmen riktigt bra. Lite motsägelsefullt att, i en sån här scen, använda en skådespelerska som uppenbarligen inte vill visa brösten.

Hjältinnorna gyttjebrottas för att visa sig värdiga!

Doktorn tittar på. Skadeglad och sexig.

Doktorn lurar man inte så lätt.

Dåliga flickor som försöker hamnar i "Old Sparky".

Tafs och...

...våldtäkt? Nej, faktum är att gubben bara hungrar efter människokött.

"Stå still! Jag ska bara klia dig lite i naveln med min k-pist. You like that huh?"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar