What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 11 februari 2010

SWEDEN IS LOVE (1970) Sverige, 47 minuter. Regi: Torgny Wickman.Dä ä gött å va svensk!

Hade jag varit ung i början av 70-talet kanske jag faktiskt hade dansat.

Här har man kokat ihop en "best of" av den svenske sleaze-kungen Torgny Wickmans "Kärlekens Språk"-filmer. Med engelsk hysterisk dubbning har man trollat fram en fantastisk liten mondofilm om skandinavernas frigjorda, men samtidigt moralistiska, samhälle. Ja det är inte bara Sverige som representeras, titeln till trots. Danska hippies är med på ett litet hörn också.

Gotta love it! Islandströja - fy fan vad coolt!

Som vanligt bjuds vi på undervisande scener om allt från sex mellan handikappade till farorna med att stöta på sexuellt avvikande våldsmän. För legitimitetens skull slängs scener med intellektuell diskussion in emellanåt. Dessa hålls förstås av de danska sexualupplysningsikonerna Inge och Sten. De är väldigt empatiska när de diskuterar äldre människors sexualitet och tycker att, visst har även dessa en rätt att söka sexuell tilfredsställelse. Tyvärr, konstaterar de, har ena parten i ett sådant förhållande ofta redan vikt hädan men då är onani en fullgod lösning! Inge är speciellt generös och låter en blind man "se" hennes figur med händerna. Även Maj-Britt Bergström-Walan i vit läkarrock skänker seriös tyngd åt filmen när vi bl a får se exempel på hur par bekämpar manlig OCH kvinnlig impotens i hennes regi.

Snuskgubbarna kan inte slita sig från porrbutikens skyltfönster. "Har nya Piff kommit ut än? Isch, YNF!"

Detta var en mysig liten film och inledningen bjöd direkt in ett stort leende på mina läppar när man fick se ett gäng människor dansa funkig disko-line dance varpå ett kollage med voice-overs med "lyckliga horor" spelas upp ackompanjerat av bilder "på stan" som är typiska male gaze-bilder av kvinnors ben och rövar. Segmentet kritiserar prostitutionens olaglighet. I filmen får vi möta många hippie-typer som bor i kollektiv och därmed har full sexuell tillgång till alla inneboende. Nä, naturligtvis får vi inte se några män kladda på varandra, sådant håller ju bara hippie-tjejerna på med... Ett tag trodde jag filmen skulle vara censurerad, med tanke på att den var ämnad för den internationella marknaden, men icke då! Rätt vad det var fick man sig en djupdykning i något skrev där blodtillförseln var hög.

BETYG: 4/7 Skön atmosfär, naturliga och fina brudar samt ett och annat skratt.

The male gaze in full effect. Första gången jag videofilmade hamnade kameran nånstans där också...

Gå inte hem med främmande fotografer tjejer!!!

Ebbot Lundberg gjorde porrfilmer under hippie-eran.

Blind man får ta en "titt" på Inge. Generös tjej det där... Sten tittar förstående på.

Handikappade myser i duschen samtidigt som de omdiskuteras i en ofrivilligt nedlåtande ton. Ack, man ville ju bara väl.

Kvinnlig njutning och...

...manlig dito. Vilken är snyggast?

Maj-Britt Bergström-Walan vet hur man bekämpar alla former av impotens.

Det sköna livet på kollektivet part 1.

Det sköna livet på kollektivet part 2.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar