What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 28 februari 2010

DON'T WAKE THE DEAD (2008) Tyskland, 78 minuter. Regi: Andreas Schnaas.Den tyske amatörfilmskungen Schnaas slår till igen.

Gang Loco har givetvis en topless brud som dansar i replokalen. Jag kommer ihåg att vi också hade det jämt när jag spelade i band...

Schnaas har en lång rad sköna amatörproduktioner bakom sig, som t ex: "Zombie '90", "Violent Shit"-filmerna och "Goblet of Gore". Dessa är gjorda på superlåg budget men Schnaas har ändå lyckats klämma in tonvis med gore och sex. I den här filmen, som givetvis även den har minibudget, är det förvånansvärt lite sex och nakenhet, däremot är det mängder med blod.

Se vad som händer när du vill hjälpa folk.

Ett gäng brudar åker ut till ett gammalt slott för att hjälpa ett par tjejpolare att rusta upp inför en rockkonsert på stället. Tajmingen är tyvärr usel eftersom just denna natt råkar det vara årsdagen då de hämndlystna tempelriddarna stiger upp ur sina gravar för att döda och därigenom öka på sin arme av odöda. Redan har de ett gäng nazisoldater i sina led då dessa var oförsiktiga nog att gå i klinsch med dem för sisådär 66 år sedan. En mystisk typ på motorcykel försöker förtvivlat stoppa tjejerna från att åka till slottet men givetvis möts han av nonchalans och viftande långfingrar. Big mistake! Den mystiska typen visar sig vara en munk vid namn Vincent Furnier* (Ralph Fellows) som ärvt bördan att bekämpa dessa levande döda. Han tar sig till slottet, trots brudarnas misstro, och förbereder sig för nattens batalj.

Oj oj, vad olycksbådande.

När mörkret faller på inser snart tjejerna hur korkat det var att inte lyssna på den mystiske dåren då de en efter en faller offer för de malätna zombierna. Rockbandet som är på väg till slottet kör givetvis rakt in i ett zombiebakhåll och får plikta. Det blir en lång natt på slottet. Ska våra "hjältar" överleva till soluppgången? Då är det nämligen dags för de odöda att dunsta då dagsljuset inte är bussigt mot deras ruttna hy.

Den lokale Bela Lugosi-wannabeen hälsar välkommen.

Schnaas är ute på ett hyllnigståg i den här filmen då man genast tänker på de gamla spanska "Blind Dead"-filmerna när man ser hans odöda temperiddare. Dessutom är det lite "Zombie 3"-feeling över hela tillställningen med protagonister instängda på ett slott med zombier utanför. Som pricken över i:et har munken Vincent en flygande giljotin i sin arsenal, ett särdeles fånigt vapen som finns att skåda i gamla Hong Kong-filmer. Filmen är skjuten på DV-video och skådespelarna är horribelt dåliga, vilket bara är en skön krydda. Vi bjuds även på en del mysiga tyska accenter. Tyvärr är det fullt med luckor i handlingen och fullkomligt omotiverade scener som t ex den som får pinsamhetsbägaren att tippa över: rockkonserten! Under tiden som zombierna jagar sällskapet i slottet spelar det nu döda rockbandet i någon slags parallell verklighet inför alla andra odöda. Man ser headbangande nazizombier och tempelriddare bland dansande zombiebrudar. Allt till tonerna av Gang Locos töntiga Rammstein-wannabee-metal. Slutscenerna klipps fram och tillbaka med denna konsert. Varför i helvete då?! Filmen i övrigt är ju ingen komedi, även om den i mångt och mycket är skrattretande. Hela filmen avslutas med en rockvideo med bandet. Givetvis samma mesiga metal-låt vi fått "njuta" av under hela slutpartiet av filmen. Zzzzzz....

BETYG: 2/7 Viss rolig uselhet och charm, men många plus spolades ner i skitholken i och med pinsamhetsfesten. Skärpning Andreas!

Darra! Tempelriddare in action.

Här går en tempelriddare i klinsch med ett gäng nassar. Inte visste jag att tempelriddarna var med i AFA.

Skakande verklighetstrogna blodiga scener.

Stjärnorna på slottet.

Brudarna verkar föga imponerade av Vincents dork-utstyrsel.

Gang Loco slaktade av de odöda. Om de ändå kunde ha förblivit stendöda, suck...

Nån brud dyker upp, får kläderna avslitna och sen en skön zombiemassage.

"Ze Sird Reich vill never die!"

En klipsk SS-zombie har fixat en Totenkopf direkt i pannan då han vet att man så lätt kan tappa mössan.

Lana reser sig ur badet. Klipps scenen här eller får vi se mer..?

Ett butchigt huvud.

"Skitcool" zombiekonsert. Men vänta nu, vad är det för typ i vänster bildkant?

Upskirt på en zombie är det inte var dag man ser. Håll till godo alla fetischister!

Tempelriddaren måste vara ledsen över något då han gråter maggots.

Tillbaka till konserten igen. Nån mystisk "zombieapparat" syns plötsligt i bild...

Värst vad jag tycks reta mig på den här konserten eftersom jag inkluderar så många bilder på den.

*Välkommen till avdelningen för lama rockreferenser...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar