What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 25 augusti 2011

MACHETE MAIDENS UNLEASHED (2010) Australien, 84 minuter. Regi: Mark Hartley.Påbyggnadskurs på filmvetarskolan?

John Landis är glad över att vara med i ytterligare en exploitation-dokumentär.

Denna dokumentär riktar in sig på den utländska filmproduktionen i Filippinerna som skedde under 1960- till 1980-talen. Landet var ett ekonomiskt paradis för filmskapare och lockade till sig många exploitation-filmare som kunde pumpa ut filmer för hemmamarkanden i rask takt.

Flashig grafik!

Den här dokumentären går i samma anda som den som recenserades här precis innan http://uddafilm.blogspot.com/2011/08/american-grindhouse-2010-usa-82-minuter.html Ja, man skulle faktiskt kunna tro att det är en uppföljare specialinriktad på just Filippinerna. Dessutom är en del av intervjuobjekten de samma, som exempelvis John Landis och Jack Hill. Lite tjatigt, kanske ni tycker då? Inte alls! Det är fortfarande skitkul att höra rövarhistorierna från inspelningarna och se de sedvanliga klippen från filmerna. Här har man dessutom flashat till grafiken ytterligare ett snäpp och skaran intervjuade har även växt.

En legendar vars lingvistiska förmåga är utan motstycke.

Jag blir efter denna rulle ännu sugnare på att gräva ner mig i ett B-filmsmaraton men tyvärr måste man ju tjäna pengar också samt kanske ägna lite tid åt riktiga människor också. Så mycket underbar film och så lite tid... Den här filmen rekommenderas alltså varmt både för entusiasterna och för nytillkomna fans av exploitation-genren.

BETYG: 5/7 En härlig djupdykning i budgetfilmens paradis där moral inte stod högt i kurs.

Sid var med när det begav sig.

Jack Hill på den tiden han inte var så nervös.

Coola och sexiga Pam Grier lärde sig hantverket på Filippinerna.

Givetvis var Corman ytterst verksam i budgetparadiset.

R.I.P. Cirio som gett oss så många höjdare.

Även storfilmer gjordes på Filippinerna. Gissa vilken.

För er som inte lyckades lista ut vilken storfilm det var - här får huvudrollsinnehavaren en hjärtattack.

Men skärpning för helvete om ni inte lyckats lista ut vilken film det var. Superstjärnan i filmen i samspråk med regissören.

Trailer med B, B & B (Blood, Boobs & Beasts)! Ja, det skvätter t o m lite urin...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar