What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 29 augusti 2011

AUSCHWITZ (2011) Kanada/Tyskland, 71 minuter. Regi: Uwe Boll.Historielektion à la Boll.

Uwe tar, i ett modigt drag, på sig ansvaret för filmen.

Utskällde Uwe Boll vill i denna dramadokumentär visa på hur det verkligen var i Auschwitz, vilket skildras i dramtiserade scener, samtidigt som han intervjuar ungdomar om deras förintelsekunskaper.

Hur många dog i förintelsen? Rätt svar! På tal om nåt annat,hur mycket schampo använder du då?

Det finns en anledning till att herr Boll är så utskälld. Med "mästerverk" som "House of the Dead" och "Alone in the Dark" på samvetet förtjänar man ett par symboliska örfilar. Hur blir det då när en sådan fantomregissör tacklar detta allvarliga och känsliga ämne? - - - - HA HA HA HA HA! Naturligtvis är frågan retorisk då alla som undgått att få hjärnan angripen av en köttätande bakterie kan lista ut att resultatet blir en gobblande farm av kalkoner.

Moget Uwe, moget...

Först presenterar Uwe filmen både på engelska och tyska. Varför han gör detta är en gåta då ena språket hade räckt eller är de tyska ungdomarna så korkade att de inte kan läsa text? Kanske tror han att vi som talar engelska förtrollas så pass av det vackra tyska språket att vi inte kan koncentrera oss på en text? På tal om korkade tyska ungdomar så är intervjuobjekten i filmens början som hämtade från det icke-roliga mongot Jay Lenos "Jaywalking". Det spekuleras i att förintelsen pågick under 1600-talet o dyl. Dessa ignoranta kids må vara förlåtna då de säkert hellre tänker på sex än på mossiga gamla folkmord men frågan är om man ska förlåta Uwe Boll för en så tafflig och meningslös dramtisering av förintelsen? "Rekonstruktionen" stinker av lågbudget och frossar i utdragna scener av "lidandet". Det blir mest patetiskt när man ser hur få statister det är i gaskammaren och i boskapsvagnen samt komiskt när Boll envisas med att slänga in bilder på hur små barn skjuts i huvudet. Att "judarna" som hostar i gaskammaren har moderna frisyrer samt chict ansade landningsbanor på blygden adderar till kalkonsymfonin.

Skinande rena kallingar efter många dygn i en boskapsvagn. Toppkvalité på dom fillingarna. Fruit of the Loom?

Trots att filmen är så kort blir dramatiseringen utdragen med alla sina återupprepningar och lågbudgetstanken förtar all känsla av fasa den arme Boll vill uppnå. Ändå blir det lite småskoj när man i sin självgodhet kan skrocka åt Bolls taffliga hantverk och sucka åt hur korkade ungdomarna är. Boll slängde dock in lite mer upplysta kids i slutet för att balansera upp historiaförhöret lite.

BETYG: 2/7 Usel tackling av det uttjatade gamla ämnet som tack vare sin kalkonmässighet ändå har vissa små komiska poänger.

Fasansfullt!!! ....bwwhaaah haa haa haa.

Uwe missar givetvis inte chansen att själv göra en cameo i en skön uniform.

Raggararselmodet var populärt redan på den här tiden. Vissa hävdar förstås att denna look har nåt att göra med att personen ifråga hade en rosa triangel på bröstet.

Visst, vi drar ut lite tänder - även om det inte är nåt guld i dom.

Barn-BBQ.

Hitler är down med kidsen - i alla fall om de har lederhosen på sig.

En ovanligt bildad ungdom. Vad dom kan di där hårdroxarna.

Adolf i ett orgiastiskt ögonblick.

Trailer featuring da man himself.


1 kommentar:

  1. Hahhaa,intressant igen.
    Denna måste ses.
    S.K.

    SvaraRadera