What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 15 augusti 2011

THE MULLET (2003) USA, 54 minuter. Regi: Mark Maiocco & Michael Reinwald.Ho-ho-ho-ho-ho-ishockeyfrisyr!

Vandals är ingen höjdarorkester.

Denna dokumentär bjuder på en odyssé i hockeyfrillans magiska värld. Det talas om den mytiska frisyren. Vi möter personer som bär den och träffar människor som hatar den.

Detta är en schyrre variant. Så korrekt men ändå VERKLIGEN inte.

Låter väl som ett vinnande koncept va? FAIL! Det här är nämligen inget annat än en total amatördokumentär där man inte har någon som helst känsla för rytm eller filmiskt hantverk. Man skulle kunna tro att ämnet tillåter en del överseende med sådana detaljer men istället blir det tvärtom att man tar det lilla roliga som finns och förgör det med teknisk inkompetens.

"Roligt" värre med en fejkforskare i ämnet...

Visst får vi se en och annan "snygg" ishockeyfrisyr men hur jävla roligt är det när vi får se dem i ett och samma montage tre gånger? Punkbandet Vandals dyker även upp i och med att de skrivit ledmotivet till filmen. F ö en riktigt kass låt som då förgyller montaget som rapas fram tre gånger i filmen.

Dock lite småkul med denna kartbild över hockeyfrillans utbredning.

För att göra saker ännu "roligare" har man slängt in vissa "humoristiska" spoof-element som exempelvis en fejkforskare i ämnet samt ett gäng som jagar hockeyfrillabärande personer med trimmer och sax. ZZzzzzzzz...

BETYG: 1/7 Man kan lika gärna googla på hockeyfrillor, ladda hem bilderna och lägga in dem i Windows Movie Maker. Voila!

Även tjejer sportar fantastiska hockeyfrillor. Eftersom denna jäntas frisyr stjäl så mycket uppmärksamhet bestämmer hon sig för att visa brösten också. Bra där!

Här har vi en skön dork-variant på den härliga frisyren.

Trailer där vi kan höra Vandals "mästerverk" i bakgrunden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar