What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 10 september 2011

BATTLEGROUND (2011) Kanada, 85 minuter. Regi: Neil Mackay.Rambo med hjärtat på fel ställe.

Kolla! En karta över min backpacker-resa.

Ett gäng rånare tvingas fly ut i skogen när deras flyktplan slår fel. Vad som väntar ute i skogen är dock mycket värre än att tampas med bylingen...

Roten till allt ont.

Detta är en klassisk katt-och-råtta-film där ovan nämnda rånare av okänd anledning jagas av en sadistisk vietnamveteran. Det är en uppenbar lågbudgethistoria där skådespeleriet inte är riktigt hundraprocentigt. Detta till trots är det en rätt underhållande rulle om man gillar den här typen av filmer. Regissören tycks ha en smärre vietnamkrigsfetisch då man bortsett från alla uppenbara vietnamkrigsattribut även kan se tydliga referenser till andra filmer som berör ämnet. Tydligast är givetvis den till Rambo i "First Blood", även om vår veteran har betydligt ondare avsikter. Blinkningen till "Deer Hunter" är också tydlig med -SPOILER ALERT- rysk roulettescenen.

Golden shower har man ju hört talas om, men detta..?

Det här är en klart sevärd film om man inte tar den på för stort allvar med det lite stapplande manuset och inte alltför övertygande skådespeleriet. Det finns en hel del detaljer att reta upp sig på om man är lagd åt det hållet, vilket jag kan vara, men jag fann dem inte alltför störande. Ett ganska fantasifattigt slut kan nog reta upp en del också men skit samma - vi får ändå lite underhållande människojakt!

BETYG: 4/7 Lågbudgetskräckthriller med uppenbara brister men ändå med hyfsat underhållningsvärde.

Skapligt blek nos.

Ånej!!! Inte den gamla rambofällan.


Ånej!!! Inte den gamla Chris Walken-leken.

Där har vi honom! Eller..?

NRA:s lilla skattkammare.

Lasermannen har bytt etniskt fokus.

Jaså, den gamla boommicken gjorde sig påmind?

Trähh-jler


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar