What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 22 december 2011

HOSTEL PART III (2011) USA, 88 minuter. Regi: Scott Spiegel.Torture porn light...

Ånej! John Hensley, känd som den jobbige sonen i "Nip/Tuck", är nästan lika jobbig här. Förösker lära sina brat-polare om moral och sånt.

Scott (Brian Hallisay) ska snart gifta sig och polarna lurar iväg honom på en svensexa i Las Vegas. I fyllan och villan försvinner en i kompisgänget med en call girl. Vännerna börjar leta och får snart bittert ångra sin lilla fyllesemester.

Show med förfriskningar. Ja, i glasen också.

Yes, borta är det ondskefulla Östeuropa, här ersatt av glammiga Las Vegas, och den smutsiga undanskymda tortyrhobbyn har uppgraderats (?) till -SPOILER ALERT- ett spel där rika pervon kan gambla kring hur ett offer ska torteras till döds. Allt medan de serveras förfriskningar av glamourbrudar i minimala baddräkter. Låter som en vinnare, eller hur? *Gäspar* Nä, inte riktigt. Som vilken skräckfilmsserie som helst blir det bara sämre och sämre för varje ny del man krystar fram. Det var rätt mysigt att de förra filmerna placerades i det "mystiska" Östeuropa och denna sköna atmosfär har man sopat under mattan i och med Las Vegas-vinkeln. Den enda kvarvarande kopplingen är ett par ukrainska offer samt en av torterarna som uppenbarligen som hastigast fått lära sig några ungerska fraser men har svårt att uttala dem. Vidare känns den "fruktansvärda" tortyren ganska slätstruken med dagens mått mätt. Just denna bit var ju filmseriens signum och att man inte kunde komma på lite mer innovativa lösningar känns ju lamt. -MER SPOILER ALERTS- Hallå, ansiktsborttagningar gjorde ju Jesús Franco redan för ca 93 år sedan i "Faceless" och datakackerlackor känns ju som en B-variant av mjukisskräcken som presenterades i "Creepshow". Lägg till en klassisk nödlösning som slut och vi har en typisk krama-ur-sista-örena-film på halsen. Med detta sagt kan man väl ändå konstatera att filmen ändå inte är helt usel, bara lite tråkig om man sett mycket skräck och dessutom de två föregångarna. Den funkar trots allt som tidsfördriv och kan avnjutas som vilken dussinrulle som helst.

BETYG: 3/7 Generöst betyg nu när julen står för dörren. Detta är trots allt en typisk del-3-film som passerar med en axelryckning.

Verkar vara ett roligt spel, särskilt med ett så funkigt typsnitt.

Lokala kennelklubben är visst coolare än man trodde.

Det var roligare när Franco* höll på med sånt här.

Läskigast i hela filmen: Chris Coys geek-frilla.

Boing!

"Mmmppphhhh...".     "Öhh, ursäkta.."

"Vad fan vill du och din jävla frilla!?"

Schyst grafik. Andrew Kramer skulle bli stolt (eller spy).

Trailer (-park, finns med i filmen...) Blogger.com fortsätter att suga. De kryddar embedd-problemet med att massakrera texten man infogar. Schyrre!

*Nä, inte Francisco Franco...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar