What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 31 december 2011

ROBOT HOLOCAUST (1986) Italien/USA, 78 minuter. Regi: Tim Kincaid.Kalkon holocaust

The future! Där vi kommer att klä oss som i "Staying Alive".

Gott nytt år önskar Udda Film-redaktionen med en stinkande framtidsvision där onda robotar har tagit över världen. Håll till godo.

Yep tyvärr, comic relief i form av en fjollig robot.

Efter ett robotuppror har samhället slagits i spillror och det som är kvar av mänskligheten har förslavats av The Dark One som styr sina trälar genom att kontrollera atmosfären vilken har förpestats av strålning. Det finns dock ett antal rebeller som är immuna mot strålningen och en av dessa, Neo (Norris Culf), anländer till kraftstationen där trälarna hålls och övertygas att hjälpa dem rädda en vetenskapsman som har ett motmedel mot strålningen. Neo och en udda samling kämpar beger sig in mot lejonets kula men The Dark Ones högra hand Valeria (Angelika Jager) har en hel del överraskningar i beredskap för dem...

Angelika Jager påbörjar sin skådespeleri-clinic.

Framtiden är sannerligen dyster då vi tydligen kommer kastas in i en total kalkonvärld där onda typer springer omkring i asfula "robot"-dräkter. Nej, det är inte mycket till robotar i den här rullen då, trots att det är brinnande 80-tal, ingen orkat anstränga sig det minsta för att uppträda robotlikt. Men varför skulle typerna i de fula plastdräkterna anstränga sig när de omges av människor som aldrig tycks ha tagit en skådespelerilektion i hela sitt liv? Just det, här snackar vi verkligen roliga-timmen-skådespeleri. Styltigare agerande har väl endast skådats i "Fäbodjäntan". Faktum är att det inte finns en enda detalj i filmen som inte är dålig. Manus och dialog är ett infantilt skämt, dekoren utgörs av attiraljer som skulle göra Ed Wood stolt och exteriörerna, där våra vänner stöter på krigiska manshatande amazoner, är filmade i den lokala parken. Sköna höjdpunkter är när våra hjältar angrips av muterade larver i en grotta. Grottan är alltså uppbyggd av snygg papier maché och har en del gloryholes där folk sticker ut sina armar klädda i härliga larvkostymer. Vidare möter sällskapet något spindelaktigt monster som vi givetvis bara får se något hårigt ben av som man med möda föser in och ut ur bild. Riktigt old school-härligt! Man skulle kunna tro att man desperat hade velat kompensera kalkonparaden med ett ton tuttar men tyvärr är det inte mycket av den varan heller. Endast när den vackra (men tyvärr inte speciellt talngfulla) fröken Jager besöker den episka njutningsmaskinen lättar hon på klädseln. Dessutom dyker det upp två lättklädda dansare utanför maskinen, en kvinnlig och en manlig, då detta allmänt förhöjer all slags njutning (!) Apropå manlig, tydligen ville man fukta en och annan trosa då man i sällskapet slängt in en långhårig hunk som inte yppar ett ljud. Men å andra sidan behöver man inte tala när ens muskler spelar och ens pälsklädda tangakalsonger sköter snacket. Läckert!

Funktionell robot med mustasch och hästsvans.

Visst låter detta som en vinnare? Tyvärr dämpas ens lust att vråla "WINNING!" allt efersom filmen fortgår då det blir ganska långtråkigt i slutändan. Ja, det är kul med The Dark Ones teatrala ondskefulla röst, det värdelösa skådespeleriet och kalkoneffekterna, men till slut blir det bara som att titta på en en alldeles för lång skolpjäs.

BETYG: 3/7 Både epic fail och epic fade skulle man kunna säga då kalkonfaktorn är enorm och därmed underhållande men efterhand bara tråkar ut oss.

Är det månne lite kallt Angelika?

 The wasteland!!!

 Vem fan har satt upp en så misandristisk skylt i den lokala parken?

Ah naturligtvis! Manshatande amazoner.

Frågan är hur man kan hata män när man får se detta.

Den episka njutningsmaskinen!

Komplett med dansare.

Norris Culf chockas av rekvisitaavdelningens uppfinningsrikedom.

Obehagligt realistisk tortyr. Tag varning!

Lorenzo Lamas???

Ofrivillig expressionism. Inte illa.

Se upp! Leksaksgrävskopa klädd i päls.

För att bli ett med The Dark One måste man muteras till en jackfrukt*.

Här har någon utan känsla klippt ihop ett kollage, vilket kan vara passande då det väl illustrerar filmens kvalité. Udda Film-redaktionen ska fira nyår och orkar inte sammanställa eget klipp. Tydligen får vi leva med Blogger.coms "infoga video"-variant framöver. Störtskön idé då embedd var mycket bättre. Fuck you very much muchachos.

*Jättelik pungliknande frukt som faktiskt inte är så tokig att äta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar