What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 24 december 2011

SILENT NIGHT, DEADLY NIGHT PART 2 (1987) USA, 84 minuter. Regi: Lee Harry.Mer överspel än klockspel.

Ricky är helt skogstokig.

Ricky (Eric Freeman) har vuxit upp från sitt traumatiska förflutna men barndomens fasor har landat honom i sluten psykiatrisk vård. Han plöjer igenom psykiatriker som försöker bena upp hans våldsamma barndom men ingen tycks komma till kärnan med Rickys jultrauma. Ska Dr. Bloom (James Newman) lyckas där andra felat eller kommer han bara trigga den störde Ricky ännu mer, nu när det är julafton och allt...

Ja, helt jävla bananas. Vad är han kapabel till egentligen???

God jul  allihopa! Här kommer det en riktig bajskorv i julklapp. Till att börja med ägnar man filmens 38 första minuter åt att återberätta ettan ( http://uddafilm.blogspot.com/2010/12/silent-night-deadly-night-1984-usa-85.html ) med tillbakablickar och allt. Vips - så behöver man bara fylla ut trekvart till. Man orkade dessutom inte flytta produktionen till någon stat där det fanns snö så julkänslan blev det inte mycket med när Ricky sedan löper amok i soliga Kalifornien eller något liknande. Filmens stora behållning är dock skådespeleriet. Och då snackar vi en total slakt på detta konstnärliga hantverk. Sällan har jag sett ett sådant fantastiskt uselt överspel som från herr Freeman. Jävlarimej vilken sopa! Ha ha ha, på skådespelarkursen han köpte på Hobbex har han lärt sig att man ska vifta mycket med ögonbrynen när man är galen samt tala med överdriven sarkasm i rösten. Briljant! Resten av ensemblen är väl inte lika usel som Freeman, endast dåliga B-skådisar med en sovande regissör som guide. Ja, det här är skit men Freemans insats lyfter verkligen denna dussindynga till gobblande nivåer som faktiskt är helt acceptabla.

BETYG: 3/7 Värdelös dussin-slasher som skulle passera obemärkt förbi om inte Eric Freeman hade lyst upp den med särdeles skrattretande skådespeleri.

Oj...

Rickys bimbobrud i samspråk med ett ex. Hur kunde hon dumpa en så skön kille med den vackra hårfärgningen?

Abedissan har fått lite hudproblem på äldre dar.

Det kan få vem som helst att ta till spånken.

Fyndigt värre...

Stanley Kubrick vänder sig i sin grav.

En tomte Jonas Gardell inte skulle tacka nej till.

Ögonbryns-bonanza! Skönt att någon annan kom på samma idé att göra detta kollage.

Obetalbar sekvens där Freeman briljerar. Återigen hann någon före med YouTube-uppladdningen. Skönt. Vad som INTE är skönt är att ärthjärnorna på Blogger.com inte kan sluta att andas med munnen och ta tag i embedd-problemet. Hoppas tomten kommer med en säck skit till er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar