What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 18 december 2011

VIRGINS OF THE SEVEN SEAS (1974) Hong Kong/Västtyskland, 88 minuter. Regi: Ernst Hofbauer & Chih-Hung Kuei. Sexig matiné.

Arma tjejer att hamna i händerna på dessa onda skrattande pirater och banditer.

Fem engelska brudar kidnappas av pirater och säljs som sexslavar till den onde bossen Tiao (Ti Hua Ko). Förutom att förlusta sig på dem tränar han även upp tjejerna till dugliga sexpartners för framtida köpare. Hos bossen arbetar även Ko Mei Mei (Hui-Ling Liu) vars bror är bossens stora nemesis. Hon hjälper i hemlighet tjejerna och tränar dem i kung fu för att de senare ska kunna bekämpa bossen och fly.

Boss Tiao är utöver sina färdigheter som superälskare även talesperson för L'oreals hårprodukter.

Det verkade ju som ett alldeles utmärkt koncept att låta fem lättklädda brudar tillfångatas av onda sexhungriga kineser och att de sedan lättklätt/avklätt skulle kämpa sig fria med hjälp av nyvunna kampsportskunskaper. Tyvärr är inte det här så skojigt som det låter då man valt att göra buskiskomedi av allting. Sedan är ju inte kung fu-filmer med flygande kineser i massfajter något som står högt i kurs på Udda Film-redaktionen. Det blir mycket av den varan och då har man alltså även kryddat detta med lite äcklig slapstick-humor. Något som asiater tycks älska. Det är m a o total jönssonliganivå på filmen med skillnaden att man slängt in en hel del T&A. Detta betyder förstås att våldsnivån är väldigt låg om man ser till blod och gore, för visst är det gott om slagsmål och svärdsdräpande men detta blir ju bara tradigt för oss som inte fattat vitsen med de röriga kung fu-rullarna.

Här sker den obligatoriska oskuldskontrollen.

På den positiva sidan kan man ju nämna en episk scen i slutet där tjejerna glatt leker i havet i slowmotion. Bra initiativ där. Vidare var det ju en ganska snygg kopia man kollade på där de vackra miljöerna glänste i skön färgprakt. Kändes dock lite skumt att alla talade tyska, även om vi alla vet att detta är kärlekens språk!

BETYG: 2/7 Asiatiska kung fu-rullar är helt enkelt inte speciellt roliga och när man dessutom gör buskis av dem växer irritationen. Att tjejerna sprang omkring mer eller mindre avklädda hela tiden samt att de hade svårt med fajtkoreografin räddade dock några betygspinnar.

Kameramannen blev så tagen av den söta Sonja Jeannines skådespeleri att bildskärpan helt plötsligt blev sekundär.

Ånej, inte sådana där flygande kineser igen...

Jättestora peruker är alltid skojsigt tycker kineserna och västtyskarna håller glatt med.

Evil super bitch deluxe, som Zlatan skulle ha sagt. Givetvis även lesbisk - HUUU!

Svärd tas ur slida - på med starfiltret!

Övning ger färdighet. Eller..?

Humor...

Filmkonst!

Tag varning! Här har vackra kvinnliga kroppsdelar smitit förbi YouTube-gestapos vakande öga. (Okej...embedd-funktionen är åt helvete men addera video funkar nu. Jävla crap-sida...)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar