What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 6 mars 2013

MY NIGHTMARE (1993) USA, 6 minuter. Regi: Richard Kern.

 
 
Naiv fantasi

Kern ligger och fantiserar gott.
 
En fotograf ligger och onanerar samtidigt som han fantiserar om vad för slags erotiska händelser som ska utspelas när hans modell dyker upp. Kommer fantasin bli verklighet?

Och det går bra i fantasin.
 
Filmens titel ger ju ett ganska tydligt svar på frågan ovan. Naturligtvis är inte modellen alls mottaglig för fotografens närmanden och det ger väl en ganska ackurat bild av verkligheten. Det roliga med den här filmen är dess fullkomligt naiva kvalitét. Richard Kern gestaltar den stereotypa äckelfotografen som är mer intresserad av att få sexuell tillfredställelse än att utföra ett jobb och kanske menar han på detta rättframma vis att visa på att det bor en voyeur i varje fotograf? Det är en ganska gullig gestaltning i all sin barnsliga rakhet. Just det - gestaltningen är gullig - inte det faktum att vi får beskåda en onanerande man. Att han sedan blir brutalt refuserad adderar bara till känslan av ett barn som gått över gränsen och blir åthutad.

Mycket bra!
 
Naturligtvis kan man se den här filmen med sura glasögon och då har vi kort och gott ett pervo som låter sina fantasier övergå i sexuella trakasserier. Vi glada öppensinnade människor på Udda Film väljer dock den förra tolkningen.

BETYG: 4/7 Gulligt med manlig perversion? Ja varför inte?

Ja, som en dans faktiskt.

Sen dyker modellen upp på riktigt.

Jaså inte det?
 
Musikvideo där klipp med Susan McNamara från filmen har klippts in.
 
Hela filmen:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar