What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 11 mars 2013

FIST OF JESUS (2012) Spanien, 15 minuter. Regi: David Muñoz & Adrián Cardona.

 
 
Vända andra kinden till, Jesus?

Jesus predikar.
 
Jesus (Marc Velasco) sprider sitt budskap om värme och kärlek när Jakob kommer springande med gråten i halsen och beklagar sig att hans son Lazarus har dött. Jesus ler åt bristen på tro och lovar att ta hand om saken. Sagt och gjort så väcker han Lazarus till liv men något går fel - fruktansvärt fel...

Guds son väcker Lazarus till liv.
 
Tänk er en kortfilm som påminner om "The Story of Ricky" och Peter Jacksons "Braindead" (fast på ett bra sätt) och som har ett religiöst tema som skulle få den avgående påven att spy och ni får denna sköna lilla rulle. Utan att ha tittat närmare på upphovsmännen kastade vi oss in i denna filmupplevelse och kände genast igen bildspråket. Visst var det grabbarna bakom "Brutal Relax" (http://uddafilm.blogspot.se/2011/10/brutal-relax-2010-spaninen-15-minuter.html) som hade gjort även denna rulle och återigen bjöds vi på en väldigt underhållande bergodalbana av ultravåld och humor.

Alla är glada men Lazarus ser lite kymig ut...
 
Ni som sett "Brutal Relax" vet vad som vankas. En tunn ursäkt till story för att dra igång ett sanslöst skådat blodbad. Grejen är bara att det är just blodbadet, och då i denna fantastiska kontext, som är själva poängen med filmen. Det är helt enkelt over the top, asroligt serietidningsvåld. Det är dessutom väldigt snyggt gjort, även om den smått orangea tonen på blodet kan vara en petitess att anmärka på.

Plötsligt!
 
Vi passar här också på att pusha för filmmakarnas project "Once Upon a Time in Jerusalem", en långfilm de försöker finansiera bl a genom donationer från er filmälskare. Det gick ju bra för folket bakom "Iron Sky" (http://uddafilm.blogspot.se/2012/07/iron-sky-2012-finlandtysklandaustralien.html) och vi tror här på Udda Film att dessa spanska herrar skulle göra ett bättre jobb än sina finska kollegor så gå in på http://www.fistofjesus.com/ och skänk en slant!

BETYG: 5/7 Jesus, zombier och blod. Det är kort och gott jävligt kul.

Ja, ni kan läsa.

Whut!?

Judas pallar som vanligt inte trycket.

Jesus: Fisherman's friend.

En väldigt söt piraja.

Kan det vara anfadern till zombien i "Day of the Dead"?

Jesus bjuder på ett war cry som skulle gjort Sgt. Hartman i "Full Metal Jacket" stolt.

Jesus med ett ockuperat kors.
 
Hela filmen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar