What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 8 mars 2013

SUBMIT TO ME (1986) USA, 10 minuter. Regi: Richard Kern.

 
 
"Gör nåt konstigt."

Lydia Lunch: Shakin' that ass.
 
Vi avslutar den här Richard Kern-festivalen med föregångaren till "Submit to me Now". Kanske på tiden tycker ni?

Människor poserar för rörlig bild.

Lite bondage.
 
Vi recenserade nyligen "Submit to me Now" (http://uddafilm.blogspot.se/2013/03/submit-to-me-now-1987-usa-19-minuter.html) och detta är alltså föregångaren. Det syns, då hela upplägget är likadant med en slags fotosession för rörlig bild som börjar ganska konventionellt för att sedan eskalera till våldsamma bilder med bondage, knarkande och mord.

80-tals metal?
 
Efter att ha sett ovan nämnda uppföljare först känns det inte speciellt spännande att se denna föregångare som då blir en upprepning på temat. Hade man sett dem i rätt ordning kunde man åtminstone ha uppskattat en utveckling av temat - och då givetvis i en hårdare och brutalare riktning. Kvar blir alltså bara en ytlig känsla av att Ludia Lunch är sexig och att filmen har vissa psykedeliska kvalitéer.

BETYG: 2/7 Inte så spännande när man sett uppföljaren först. Se dem i rätt ordning!

Lung Leg på mordstråk.

En skvätt knark.

Skön bondage-/mordkombo.

"Aaaaaarrrgghh!!!"
 
Hela filmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar