What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 4 mars 2013

SUBMIT TO ME NOW (1987) USA, 19 minuter. Regi: Richard Kern.

 
 
Rörliga chockerande foton

Lung Leg med söt liten kompis.
 
 Människor gör märkliga saker framför Richard Kerns kamera.

Dansande goth-brudar.
 
Ja, det är kort och gott vad som händer. Det börjar lite soft med ett par söta små geckos som krälar i Lung Legs ansikte för att att sakta eskalera med diverse erotiska beteenden och kulminera i rått våld. Det mesta lär bygga på improvisation från de filmades sida men tycks vara mer regisserat mot slutet.

Sexigt dansande gogosnubbe.
 
Man kan kalla filmen för tjurig och nihilistisk punk omsatt till rörliga bilder då syftet bara är att ge publiken en känga i nyllet och chockera skiten ur dem. Samtidigt är den en uppvisning i både exhibitionism och voyeurism då personerna framför kameran gillar att visa upp sig och Kern samtidigt älskar att beskåda dem med sin kamera. Till saken hör, och det märks, att Kern ska ha genomgått sin mest nerknarkade tid när denna rulle gjordes och förmodligen gjorde även många av "skådespelarna" honom sällskap.

Lydia Lunch i superhet bulimiövning.
 
Som vanligt är detta inte något prov på stor filmkonst men ändå fascinerande ur ett slags fluktigt hänseende. Apropå flukt finner vi även i denna lilla rulle en naken Lydia Lunch som åmar sig på golvet.

BETYG: 3/7 Ett kollage av märkligt beteende som väcker viss fascination.

Och så lite raggrakning.

Räckte inte Jesu lidande?

Självstympad snubbe.

Kvinnors våld mot män. En ruskig syn - och så stort mörkertal...
 
Lung Leg-scener från filmen där hon beter sig till tonerna av Led Zeppelin-loopar.
 
Musikvideo med Super Big Mamas "Submission" som är en nedklippt version av filmen. Bra låt för övrigt. :-)
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar