What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 17 juli 2014

THE DEVIL'S SWORD (1983) Indonesien, 101 minuter. Regissör: Ratno Timoer.Everybody was kung fu fighting...

Krokodildrottningen bjuder in till snusk i den smakfullt inredda sängkammaren.

Den onda krokodildrottningen plundrar byar på virila unga män som ska fylla hennes harem. Den godhjärtade kämpen Mandala (Barry Prima) sätter dock käppar i hjulet för henne. Nu är det inte bara drottningens sexlust som ska tillfredsställas. Hon är även ute efter Djävulens Svärd som ger oinskränkt makt åt ägaren. Hon skickar därför ut fyra onda kämpar att hämta hem detta åt henne men i hennes väg kommer återigen Mandala.

Mansslavarna står uppradade.

 Som om inte förra rullen vi recenserade här på Udda Film (Avalon (1989)) skulle ha avskräckt oss ger vi oss ännu en gång i kast med en fantasy-aktig film men denna gång en indonesisk sådan. Smart drag av oss då vi genast får en kvalitétshöjning. Även om vi hyser aversioner mot överdrivna kung fu-filmer med kämpar som flyger genom luften fungerar det i detta skönt fåniga sammanhang.

"Surf's up muthafuckas!"

Yes, det är väldigt mycket en kung fu-film detta. Det pågår ett oändligt kung fu-fajtande och då ofta på klassiskt manér med en ensam kämpe omringad av ett helt gäng människor som envisas med att ändå bara göra utfall en och en, vilket naturligtvis tar bort hela poängen med numerärt överläge. Vi bjuds även på en hel del trolldom, skojiga krokodilkrigare och ett oerhört gulligt cyklopmonster som lånat sin röst från ett dussin olika godzillamonster. - SPOILER ALERT - Faktum är att Udda Film-redaktionen nästan famlar efter näsdukar när monstret möter sitt öde. Kunde han inte ha fått döda filmens hjälte ifred? Han var ju så söt i sina försök.

En bur full med kannibaler är bra att ha.

Självklart är detta så kalkonartat man kan förvänta sig av en indonesisk fantasy-film från 80-talet med plastdekor, buttericks-make up och taskiga jump cuts men här fungerar det jättebra och det blir sällan tråkigt. Det är väl inga gapflabb man bjuds på men ändå så där lagom underhållande trams.

BETYG: 4/7 Mysig våldsam matiné

Dr. Prima opererar.

Färjekarlen.

Är det annat än ascoolt med krokodilkrigare?

För att göra saken ännu bättre löpte ljudeffekttypen amok och lade på grova metallklingande ljud när slag blockades.

Hm, det är något som inte stämmer med den där flinten...

Giljotinerad.

Bedårande monster!

Magi, stulet från en Scorpions-konsert.

Drutten & Jena on acid.

Självklart bjuds det på spastiska österländska tecken också.

Visst fan är det en jävligt snygg film också, även om ett och annat raggstrå fastnar på linsen...

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar