What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 24 juli 2014

HERE COMES THE DEVIL (2012) Mexico/USA, 97 minuter. Regi: Adrián García Bogliano.Here comes tjuriga ungar

Pang på den berömda rödbetan i filmens första scen!

En familj är i Tijuana och föräldrarna är sugna på lite egentid så de skickar iväg de två barnen på en liten upptäcktsfärd i bergen. Avslappningen är total efter egentiden och föräldrarna somnar ifrån sitt snuskiga värv. När de sent omsider vaknar har barnen ännu inte återvänt och paniken griper tag i dem. Nästa morgon återförs barnen till sina förtvivlade föräldrar av den lokala polisen som hittat dem. Något är dock inte som det ska och barnen verkar ha utstått en väldigt traumatisk upplevelse.

Ingen direkt fingervisning om filmens fortsatta handling... (förlåt)

Ovanstående handling är inte direkt vad man väntar sig när man i filmens inledning kastas direkt in i en het lesbisk sexscen. Inledningens skeende får dock vartefter sin förklaring. Det är dock tydligt att man valt sex som det säkra kortet för att sälja den här filmen och man kan väl förstå varför då det inte är någon höjdare. Man har alltså tagit ett övernaturligt familjedrama och kryddat det med nakenhet och lite våld för att täcka upp för det mediokra manuset. Bra val! Det hade annars blivit en riktigt astråkig historia detta.

Kvinnliga olägenheter.

En klart distraherande detalj är den usla dubbningen. Rena rama Hong Kong-nivån här. Snyggast är när den lokale polismannen - en väldigt svartmuskig man med en enorm mexikansk mustasch - dubbas av en typ med världens Texas-accent. Märklig casting där. Visst kan en man med flagrant latinamerikanskt utseende ha en utpräglad amerikansk sydstatsaccent men i den här kontexten känns det oerhört malplacé och stjäl uppmärksamhet från filmens skeende.

Creep-fest! Vad ser vår vän?

Vi har inget emot vissa Tarantino-wannabee-tendenser eller de billiga försöken att sälja filmen. Vi kan bara konstatera att detta mest känns mediokert men med visst underhållningsvärde. Själva djävulsaspekten har man sumpat rejält då denna ondska aldrig känns speciellt spännande eller skrämmande.

BETYG: 3/7 Det blir en trea ändå p g a de billiga säljknepen.

Aha!

Dessa hårdrockare...

Mexikos svar på Mikael Tornving.

Oförklarliga skeenden? Plats på scen för: Kufig gubbe i kalkonjacka som berättar skumma saker.

Sex och våld säljer.

Baptized in blåbärssoppa.

"Howdy partners!"

Ingen djävulsfilm utan en Nameless Ghoul.

Ångest och acne. Varken det ena eller det andra vill gå bort i duschen.

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar