What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 19 juli 2014

DEAD SNOW: DEAD VS. RED (2014) Norge/Island, 101 minuter. Regi: Tommy Wirkola.Nazizombier får sällskap av bolsjevikzombier

Det gamla "give me head"-skämtet.

Nazizombierna har fått sin guldskatt tillbaka och Martin (Vegar Hoel) tror sig vara klar med mardrömmen, men ack vad han bedrar sig då de odöda nazisterna har så mycket större planer. Den lokala mardrömmen från fjället ser ut att kunna utvecklas till en total zombieapokalyps!

Zombier? Jo tjenare.

De norska zombierna är tillbaka och på Udda Film känner vi oss märkligt nödgade att granska uppföljaren till (Dead Snow (2009)) som recenserades här för drygt fyra år sedan. Märkligt nödgade? Ja, vi var ju inte direkt stormförtjusta i första delen så skulle då en uppföljare kunna bjuda på en bättre upplevelse?

Jesus gråter blod över pinsamma skämt och referenser.

Svaret är självfallet: NEJ! Det är mer av samma vara här fast i expanderad form. Det är samma pinsamma humor och filmreferenserna är lika "coola" som när någon "gillar hårdrock" för att denne/denna lyssnar på Scorpions ballader. Zombierna är lika icke-zombieaktiga som innan och nu har man dessutom kryddat med att slänga in ett gäng zombiejägarnördar. Just det, ungefär lika humorbanbrytande som clowner på cirkus...

Nördar är kul! Eller..?

Vi imponeras ändå av det norska hantverket och jösses vad man har stuntkoordinerat ordentligt! Faktum är att vi faktiskt kunde skratta till lite mellan alla pinsamheter då enstaka detaljer kunde vara roliga. Ja, vi var ändå smått underhållna helt enkelt. Men på det stora hela var detta en samling superklyschiga gags i en "Evil Dead"/"Braindead"-wannabe-tappning.

BETYG: 3/7 Supergenerös trea då vi inte ens hade något extramaterial att gotta oss åt denna gång.

Ett Peter Sellers-skämt som faktiskt är lite småkul.

Innovativa zombier.

Ledsen-hund-gullegull-zombie. *spyr i munnen*

Lite som när Bajenfans och Black Army stämmer träff.

Suck och stön...

Faktiskt en rätt talande trailer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar