What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 13 juli 2014

AVALON (1989) Storbritannien, 80 minuter. Regi: Michael J. Murphy.Fantasy-skolpjäs framför kameran

Nope, det är inte en ny Saxon-video utan bara druider som håller en offerritual.

Den unge tjuven Keiran (Rob Bartlett) och jungfrun Clotilde (Abigail Blackmore) har fångats av druider och är på väg att betala dyrt för det när plötsligt den rättrådige Owen (Stephen Harris) dyker upp och räddar dem. Tillsammans beger de sig, med olika motiv, till ön Avalon där den onda Morgana (Debbie Stevens) härskar. Som tur är hakar även trollkarlen Merlin (Patrick Oliver) på så de magiska krafterna jämnas ut.

Merlin är en snubbe i en modifierad jultomtemask.

Yada, yada... Vem bryr sig om den veka handlingen? Vi kom för att se en kalkonfilm, men som de säger på andra sidan pölen: Be careful what you wish for. Man förstår redan i inledningen vartåt det barkar när den hockeyfrillaprydde hjälten dyker upp och börjar veva med sitt svärd - som om det vore första gången han gör det. Resten av filmen är en resa i papier maché, fasansfulla dubbelexponeringar, upphängda tygstycken, new wave-sminkningar, dåligt skådespeleri, lekis-gore och mera hockeyfrillor. Ja, t o m Merlin har en skön variant med kort hår plus hästsvans.

Kan filmmakarna möjligtvis vara stora beundrare av Jaromir Jagr då en kille med detta utseende fått huvudrollen?

På Udda Film har vi nog aldrig sett en fantasy-film med lägre budget. Rekvisitan ser verkligen ut att höra hemma i garderoben på någon skolaula. Det som separerar filmen från att vara en filmatiserad skolpjäs är att det blir en och annan tutte som hoppar fram. Nej, inte tillräckligt många men ändå. På det hela är detta inte ens en skrattfest utan mest bara tråkigt.

BETYG: 2/7 Med så enormt hög kalkonfaktor borde det ha varit mycket roligare men tyvärr...

The Toxic Avenger har älskat med en kåldolme och detta är deras kärleksbarn.

Kärleksbarn...

Zombier...typ.

Diskret flukthål i sovrummet. Är det månne hemma hos Nalle Knutsson?

En ny Gary Numan-video? Nej då, bara en sadistisk fjolla.

Påkostad rekvisita tvingar in dina tankar i en fantasi där du har svårt att återvända till verkligheten.

En vy av hunk-Merlins vackra hästsvans.

Hunk-Merlin i profil, som sig bör.

När Morgana inte plågar oskyldiga offer gillar hon att ägna sig åt fitness.

Nooooooooooooooo!!!!

Vilket årtionde sa du att denna film spelades in?

Hela jävla filmen! Prego.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar