What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 12 januari 2016

WELCOME TO THE STREETS WITH LENNY THE LION (1989) USA, 26 minuter. Regi: Dwayne Stevens.Crack Attack!!!

Vår naive hjälte Lenny.

Lenny the Lion (Röst av Rick Hargett) kommer till storstan för att göra sin lycka men han finner sig snart hungrig och ensam och har ingenstans att ta vägen. Det är då Sneaky Snake (Röst av Dwayne Stevens) dyker upp som en räddande ängel och erbjuder honom allt han saknar. Sneaky har dock baktankar och försöker leda in Lenny på en väg utan återvändo...

När Lenny är som mest nedstämd dyker den lede frestaren Sneaky Snake upp.

Udda Film kastar sig med stor entusiasm över denna film då den till att börja med använder handdockor till karaktärerna, vllket vi totalt kan relatera till, och dessutom bjuder på sköna moralkakor.

Han brister ut i sång! Otajt naturligtvis.

Vi blev inte besvikna då tonen redan sattes i förtexterna med den lamaste white guy-beatboxen man kan tänka sig. Man kan faktiskt höra hur ansträngande det är för wannabee-rapparen att spela detta orala instrument då han inte ens orkar hålla takten.

Mr. Crack till höger är en söt karaktär.

Sedan följer en skön historia om knarkets fördärv framfört på ett härligt amatörmässigt vis med det infantilaste av manus. Karaktärerna brister t o m ut i sång så att det hela blir en semimusikal och även om vi i vanliga fall föraktar musikalgenren älskar vi dessa moraliserande amatörhits och då särskilt "crack Attack".

Cool Cat och Ruff bryter ut i ett episkt sång- och dansnummer kallat "Crack Attack".

Efter själva filmen följer en pedagogisk genomgång på vad föräldrar bör titta efter i barnens ägo. Mängder av piller, pipor och andra attiraljer är monterade på en masonitskiva och en polisman berättar pedagogiskt vad vi ser. Det enda vi saknar i denna fina upplysningsfilm är ett kristet budskap om hur Jesus är enda räddningen (märkligt nog saknades detta trots att Baptistkyrkan varit inblandad på ett hörn) samt -SPOILER ALERT- att Lenny luras att ta crack. Ett plus dock för att Cool Cat faktiskt kolar vippen efter en crack hit.

BETYG: 5/7 Moraliska amatörkalkoner värmer alltid våra hjärtan.

Inte A.C.A.B. WTF??? Sheriff Goody vill så gärna hjälpa ungdomen.

Smoke that rock Lenny. DO IT MUTHAFUCKAAAAH!!!

Notera f ö vad "crackpipan" är gjord av.

En orolig och sorgsen samling utanför sjukhuset.

Lenny predikar för kidsen. Hans budskap är bl a alternativ till att bli hög: Läsa en bok, gå ut och gå, spela sällskapsspel etc.

Rätt slarvig lina.

Polisens knarkkit. "Dääär är haschet."

Kidsens favvodrog morfin.

Vår favorit: The Salad Box. Godispåse surprise!

En sån där knarkbörs!!!

Detta är det sista ansiktet ni ser om ni tar droger kids!

LOL!

Megahiten "Crack Attack"!!! Tajtaste white guy-rappen ni hört. Notera även mikrofonfnaset efter låtens slut.

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar