What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 25 maj 2010

FREEDOM TO LOVE (1969) Västtyskland, 84 minuter. Regi: Eberhardt & Phyllis Kronhausen.Tysk sexualupplysning!

 
Här har paret Kronhausen verkligen tänkt till på ett stajligt och "skönt" kvasikulturellt vis.

Ja, visst blir man intresserad med de parametrarna för det kan ju inte annat än bli bra, eller? Med den hypotetiska frågan ställd vet ni ju redan vad svaret är och faktum är att detta är en skittråkig film. Hur kan då en film av TYSKAR som handlar om SEX bli skittråkig? Tja, man har plankat det intellektuella konceptet från "Kärlekens Språk"-filmerna med voice overs som rabblar undersökningsresultat och vi har även intellektuella som sitter och diskuterar sexualitet fram och tillbaka. Detta blandas upp med dramatiseringar av hur det kan gå när inte haspen är på. Man har t o m slängt in små TV-teaterstycken där folk står och gapar på det där osköna teatraliska viset*. För att vara europeisk sexualupplysning från denna gyllene era är detta ett relativt tamt bidrag med blygsamt uppvisande av den heta akten. Inte förrän i slutet bjuds det på några explicita scener där några typer hänger sig åt lite swinger-verksamhet.

Det är skojigt att nojsa i badet med den där spralliga och småtokiga tjejen man precis träffat...

Förutom att filmen i sig var astråkig var även ljudet riktigt dåligt. Den var trots urspunget på engelska men diskanten var väldigt låg och basen hög så vissa partier var svåra att höra. Nu var ju det ingen katastrof då det intellektuella dravlet ändå var ointressant och aktörernas dialog saknade förväntad komik. Trots bristen på psykedeliska inslag körde man ofta på med indisk sitarmusik i bakgrunden vilket var mer eller mindre lämpligt.

...men hur gammal är hon egentligen?

Nej, detta var skrattfesten som kom av sig. Man kunde väl småle lite åt beskrivningen av homosexuella, som försökte vara liberal, och skratta lite åt hur det idag ter sig ännu mer skrämmande att se små barn gå på erotisk konstutställning, men that's it. Tyvärr straffas nog denna film av mina för högt ställda förväntningar då jag trodde våra tyska vänner skulle kunna spotta fram något roligare än detta.

BETYG: 1/7 Ja, idag är jag trött och inte på generöst humör så detta gamnackeframkallande supersega försök att casha in på svensk sexualupplysningsfilm blir härmed totalsågat.

Yep, visst är det Hef som gör ett inlägg i sexualdebatten.

Helknasig ahhhhhrt-performance i Lund.

Är det en guldödla den lille pojken är så nyfiken på?

Här har pojken just bekantat sig med en manuell knullmaskin. "Javisst ser det ut som en apelsinisglass med chokladtopp lille vän!"

Hick! Här blir det så pass läskigt att man skruvar på sig i filmsoffan, med tanke på pedofilhysterin som råder i dessa dagar. Om folk upprörs av omklippta Pippi Långstrump-filmer borde de kolla in detta!

Théééaaatööööhhhh! Notera även det teatraliska pappskägget!

Ömma män softar med en skön tryckare.

Huga huga sommarstuga! Vad är det flickorna ser egentligen?

En blixt-cameo av Inge & Sten!

Gullig liten porr-cartoon. Tänk att de hade gloryholes redan när seklet (det förra) var ungt!

Men vad är det för filur på andra sidan?

*Notera hur jag tappar kulturellt kapital genom att dissa i princip hela teatermediet.
**Den observante läsaren/tittaren har noterat SWV-loggan nere i högra hörnet på några av bilderna och då kan ni ju förstå att detta är en riktig dyngfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar