What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 22 januari 2016

THUNDER WARRIOR 3 (1988) Italien/Västtyskland, 83 minuter. Regi: Fabrizio De Angelis.Fight like a brave...

"Se där, lille vän. Skåda den ädla hästen."

Den store djurvännen Thunder (Mark Gregory) lackar när ett uppbåd redneck-fyllon skjuter ihjäl ett par vildhästar han just beundrat. Ursinnigt attackerar han dem men priset är högt och de hämnas genom att attackera Thunders by och spränga den i luften. När ordningsmakten inte vill anhålla gärningsmännen tar Thunder sin vana trogen lagen i egna händer.

"Så ädel och fri!"

Ja vad fan, vi kunde lika gärna plåga oss igenom sista delen i denna kalkontrilogi när vi ändå var i farten. Här hade man dessutom slängt in ett par välbekanta ansikten i form av John Philip Law, som sheriffen, och Werner Pochath som en av rednecksen. Inte blev det någon bättre film för det...

"NEEEEEEEJ!!!!"

Nej, det här är inte helt oväntat den tråkigaste delen och de enda dödsfall vi kan erinra oss är ovan nämnda hästar. Så lamt är det. Detta var också det enda roliga i filmen. Nej, vi är inga hästhatare på Udda Film men det är faktiskt riktigt festligt hur De Angelis försöker spela på tittarnas känslor och låta den skjutglada mobben avliva dessa djur vars ädelhet Thunder just påpekat för en liten indianpojke. Lol!

"Wa ha ha haaaa LOL!" Hm, bekant fejs det där.

Sedan följer bara ett gäng långtråkiga actionsekvenser, den sedvanliga ologiken och ett par MILF-tuttar som petas in för att väcka oss. Manuset är som vanligt en katastrof och inledningen där en slags privatmilis introduceras är fullkomligt irrelevant och malplacé ska det visa sig. Nej, filmen är helt ointressant och då är inte ens detaljer som att en husvagn sprängs när man skjuter på den med gevär roligt.

BETYG: 2/7 Svag tvåa dessutom. En klassisk tråkig kalkon.

Ånej, inte nu igen.

En kråka. Om man nu ska tro ljudeffekten.

Varför så nedstämd John Philip Law?

"Jag vet att det här inte är 'Diabolik' men jag behöver ju för fan lite pengar!"

Flea's bortglömda farbror? Nej, allas er Mosquito der Schänder: Werner Pochath. I denna rulle dessutom härligt dubbad till överdriven redneck-dialekt.

Tillägnat alla raggare.

Så här tycker Thunder om fossila bränslen.

Många stackars små pappmodeller som bränns upp.

Kudos till brutta som vågar visa upp denna behåring i ett icke-östtyskt sent 80-tal.

Oj oj, intensivt skådespeleri pågår.

Kolla med vilken entusiasm lillgrabben till vänster drar igång "Amazing Grace".

Duktigt att kunna hoppa över plötsligt korsande bilar utan ramp eller något hjälpmedel.

När Thunder inte kämpar för sitt folk brukar han vara en helt vanlig brynäshuligan.

Trailer på spanska.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar