What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 14 januari 2016

MIAMI SPICE (1990) USA, 21 minuter. Produktion: Randy Schmidt.Lenny the Lion är tillbaka!

Nu med flashiga titeleffekter!

Lenny och Ruff har flyttat till Miami och blivit knarkspanare. De vill inget hellre än att sätta dit sin nemesis Mr. Crack som orsakade deras vän Cool Cats död.

Våra hjältar har blivit narcs och tydligen har Lenny kommit ut som drag queen. Linnea the Lion?

Den första filmen Welcome to the Streets with Lenny the Lion (1989) måste ha varit oerhört effektiv i sitt syfte att upplysa kidsen så Randy Schmidt & co. fick tydligen förtroendet att göra en till och i denna uppföljare ville man rida på "Miami Vice"-vågen så därför har ALLA karaktärer helt ologiskt hamnat i det soliga Florida.

Hm, handlingen är flyttad till Miami men den där bakgrunden ser bekant ut.

Nya white guy-raplåtar serveras och även man inte når de musikaliska höjderna som presenterades i "Crack Attack" finner man nya vägar att skämma ut sig. "We'er Gonna Getcha" bjuder på en mix som skulle få Phil Spector att vilja plocka fram puffran en gång till och tömma magasinet i Randy och hans vänner.

Sneaky Snake ser lagom road ut när narcsen bryter ut i rap à la vit kristen pensionär.

Tyvärr känns den här uppföljaren lite som en trött upprepning av den första succérullen och även om man lyckas peta in ett par nya moralkakor lyfter filmen aldrig riktigt. Det är dock snyggt att man utöver den obligatoriska och pedagogiska uppvisningen av olika narkotiska preparat i slutet även adderar en liten varningssnutt om hur farligt det kan vara att ta emot godis av främlingar eller att hoppa in i deras bilar. Detta är särskilt ironiskt då någon i produktionsteamet tydligen ska ha åkt fast för pedofili. Så kära barn, se även upp om någon börjar vifta med en handdocka.

BETYG: 4/7 En fyra till trots. Det är ju ändå en skön moralkalkon. En extrapoäng för att filmen har samma titel som en porrfilm.

Sneaky tvingas in bondage-akter.

Se dessa skräckinjagande "hairy thugs".

Vår älskade Mr. Crack är naturligtvis med. Vi älskar övertydligheten i kläderna med hans namn.

Den lokale skolgårdsdilaren. Keps på sniskan och en fet pipa: En s k dead giveaway!

Finns det inga sykunniga Udda Filmsläsare som kan sy ihop en Mr. Crack till oss? Han skulle få en hedersplats på redaktionen.

Så här borde Randy Schmidt & co. känna sig efter att ha gjort dessa filmer.

Lenny passar även på att upplysa om faran att lita på främlingar. Kom ihåg, de kanske inte är din vän...

Så kids, kliv aldrig in i en bil med en vit råtta bakom ratten!

"Yo, VIP, let's kick it!"

Tyvärr inget videoklipp denna gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar