What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 18 januari 2016

THUNDER WARRIOR (1983) Italien, 84 minuter. Regi: Fabrizio De Angelis."Show the white man how an indian fights!"

Bekant inledning det där...fast med mer klassisk backdrop.

När Thunder (Mark Gregory) återvänder från militärtjänsten till sitt reservat får han veta att den lokala banken börjat exploatera den heliga begravningsplatsen som enligt ett 100 år gammalt avtal fortfarande tillhör hans stam. När han går till polisen börjar de trakassera honom istället för att hjälpa honom och Thunder tvingas snart ta saken i egna händer.

Lagens långa arm i Arizona...

Yes, det är en total "First Blood"-ripoff med en indiansk twist och utan någon fadersgestalt till överste Thunder kan ty sig till. Inte har heller Thunder mycket till manus att verka i och han spelas dessutom av den härligt okarismatiske Gregory. Tyvärr har han inte lika tajta jeans som i "The Bronx Warriors" men han har i alla fall en sjujäkla granatkastarpuffra!

...som gärna sextrakasserar unga damer.

Manuset är verkligen infantilt och verkar ihopkrafsat på fyllan då det är fyllt av luckor och man verkar ge blanka fan i logiken kring vissa skeenden. Ta till exempel Thunders ymnighetshorn av ammunition. Han kutar omkring till fots men hans lilla koger verkar innehålla hur många pilar som helst och hans väska blir aldrig tom på de stora granater han laddar sitt granatgevär med. -SPOILER ALERT- Vi ställer oss också ganska tveksamma till säkerheten i att point blank avfyra denna granatkastare multipla gånger mot ett kassavalv, inomhus. Vidare låts för ovanlighetens skull filmens stora as, polisen Henson (Raimund Harmstorf), komma undan den obligatoriska hämnden, om man nu bortser från att Thunder skadar honom i filmens mitt.

Nämen! Inte pinka på gamla indiangravar hörredu.

Det "roliga" är att alla vita i filmen är ruttet genomrasistiska och att filmen tilldrar sig i Arizona. Nu med historiskt facit i handen blir det ju extra roligt med tanke på rasistskandalerna i denna stat. Undantaget i filmen är den superirriterande reportern Sherman, spelad av hjälten Paolo Malco som ni främst minns från Fulcis mästerverk "Huset på Kyrkogården" och "New York Ripper". -SPOILER ALERT- Dennes överlevnad är också ett mysterium då han titt som tätt dyker upp med ett sanningens ord till poliserna som inte drar sig för att mörda sina medmänniskor. När han bevittnar ett mord bylingen utför är hans enda straff en åthutning och att snuten förstör hans videoband. Ha ha ha.

BETYG: 3/7 Rätt tråkig men har en del komiska och cheesiga detaljer som förhöjer.

Thunders protest mot banken kan ha inspirerat hela protesten mot WTO i Seattle 1999.

Whitey har lite good ol' cowboy fun. Yeeeeehaw!

Thunder dreglar mer än han blöder när han får stryk. Masochist?

A.C.A.B.

Klassisk TV-serieaction.

You know him, you love him.

Beridna förföljare? Då krävs ett adekvat vapen.

"Thunder will never diiiie!" *Rysningar*

Inledningssekvensen.

PS. Udda Film finns numera på Twitter också så man kan hålla sig ajour på ett 2000-talsvis... Länk finns i högra listen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar