What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 6 maj 2017

AMERICAN COMMANDO NINJA (1988) Taiwan, 86 minuter. Regi: Chi Lo.OS-guld i kalkon!

En episk batalj mellan man och fåtölj.

Ninjan David måste bege sig till Taiwan och ta sig an både ryska agenter och lokala gangsters för att rädda världen från en katastrof. Mannen han är ute efter är den japanske vetenskapsmannen Tanaka som sitter på en formel vilken skulle kunna utlösa en biologisk katastrof. Det blir en våldsam kapplöpning mellan David, ryssarna och gangstrarna.

Exceptionella transitions.

Okej...till att börja med kanske vi ska nämna att David är en JAPANSK ninja och inget annat, så redan där börjar den totala förvirringen som denna film uppvisar. En filmtitel är givetvis lätt att förklara som en dålig PR-kupp för att sälja in skiten till de Förenta Staterna av "Murica" men filmens story är desto svårare att bena ut. Att den verkar skriven av Godfrey Ho kanske förklarar vansinnet en del men detta är ändå inte en av hans klassiska copy and paste-mästerverk.

Phil Lynotts okända kinesiska syrra skådespelar intensivt med ögonen. Vi tror att detta är Yolanda...Kuk.

Denna otroligt usla rulle är skjuten helt på video vilket ger den extra amatörpoäng och dubbningen är något i hästväg. Vi älskar den vite bossens otroligt värdelösa skratt - som han plockar fram i tid och otid. Även trampet är "väl genomtänkt"... Ett exempel: När en av filmens pretty boys går på en heltäckningsmatta med sina gympadojjor låter det naturligtvis som om han trippar omkring med klackskor på en cementerad uteplats.

Även om hon inte bär på det fantastiska namnet bär hon fräscha shorts (3 storlekar för stora).

Nog för att ninjor har fantastiska skills, som att springa vertikalt uppför träd, men David kan ändå inte mäta sig med de magiska krafter en av hans motståndare kan uppvisa. Denne har tydligen bemästrat de fantastiska krafterna i..."Hocus Pocus"!!! Jovisst. Det är även någonting magiskt i hur folk klär sig i den här rullen. En ninja som kutar omkring i neongröna pösbrallor kan ju få vem som helst att hetta till och det känns nästan lite som om det just hettar till mellan vår ninja och hans tidigare motståndare i en del subtilt homoerotiska ögonblick.

Lite asiatisk femdom med en klassisk muggdoppning. Här dock i pissoar.

Tyvärr får vi även se prov på asiatisk slapstick-humor. Och så säger folk att tyskar inte har humor... Tyvärr fattar de inte att humorn snarare ligger i att en av damerna i filmen har överdimensionerade sydstatsshorts på sig.

♫Imse vimse ninja klättra upp för träd...♬

Man kan raljera i timmar över denna ultrakalkon och den bör definitivt ses av crap-konnässören men även om den bjöd på en del flabb hade den inte den perfekta myskalkonstämningen som värmer våra Udda Film-hjärtan.

BETYG: 4/7 Genomuselt billigt skräp som lockar till en hel del skratt men brister i stämning.

You go ninja!

Det är....HOCUS POCUS!

Ingen match för ninja dock som har ett ÄNNU effektivare vapen: Charm!

Det slutar med en bromance på hotellrummet.

En väldigt färgglad och smakfull bromance.

"Skål för vår bromance."

En glad boss som skrattar mycket...på ett naturligt sätt.

Ninjans främsta vapen är osynligheten.

Oops! Studsade madrassen upp när du landade?

Hiskelig tortyr! Ös ur vattnet med dina fria händer annars dör du!!!

"Can I kick it?" Yes you can.

Självklart har de duktiga asiaterna plockat upp denna obligatoriska gest för stark vänskap.

Som sagt, hon heter Yolanda KUK.

Hemkokt "trailer" och nej - inzoomnings-jump cutsen är INTE hemkokta utan är med i filmen.

Ytterligare glada ihopklipp. 

Och hela våfflan!

Som en extra bonus och en hyllning till de magiska krafterna i filmen ger vi er eminenta Focus med sin superhit "Hocus Pocus".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar