What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 3 maj 2017

Sister Lulu (2001) Storbritannien, 5 minuter. Regi: Philip John.Bara en utväg...

Seså, skärp er nu med era associationer.

Den unga novisen (Siwan Morris) har bestämt sig för att viga sitt liv åt avsägelse och perfektion på ett kloster. Avsägelselivet är dock hårt med späkelse och grovjobb och det enda sättet att slippa evig plåga är döden. Döden stöter dock på förhinder.

Shit is about to go down.

Vi ramlade över den här trevliga lilla kortfilmen som på under fem minuter bjuder på alla möjliga nunsploitation-element samtidigt som den är kryddad med svart humor och nästan känns som en liten vuxensaga i sitt berättande.

Tafatt - med en twist.

Filmen må vara förutsägbar men det är ändå resan som räknas och Morris patosfyllda berättande rakt in i kameralinsen blandat med exploitation-bilderna på det hårda livet i klostret ger tittaren fullt upp med att hänga med i svängarna. Vi måste erkänna att vår heterosexualitet distraherade oss från den söta narratorns berättelse då vi hade fullt upp med bilderna så vi kollade filmen en gång till (Tack för det korta formatet!) för att låta texten sjunka in också.

Det är härifrån huliganerna får sina gatstenar.

Så ett varningens ord till alla med ADD-tendenser då det finns spännande bilder på -SPOILER ALERT- En naken huvudrollsinnehavare, nunnor som jagar nunnor med elbatonger och lesbianism m m. Vem kan klandra oss för att inte lyssna alltför uppmärksamt med dessa element?

BETYG: 4/7 Stark fyra för denna lilla mysiga nunsploitation-film som vackert för vidare en hederlig gammal europeisk tradition.

Ja se nunnor...

Som sagt...

Hela våfflan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar