What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 2 oktober 2018

AMAZON HOT BOX (2018) USA, 83 minuter. Regi: James Bickert.



Neo-WIP saknar det viktigaste

Inga von Krupp, med sin ryska turisthatt, har ett stadigt grepp om bössan.

Amerikanskan Penny (Kelsey Carlisle) häktas på fel grunder i bananrepubliken Rattica och slängs i ett avlägset kvinnofängelse där Inga von Krupp (Ellie Church) styr med järnhand. Inte nog med att Penny måste försöka freda sig mot sina våldsbenägna lesbiska medfångar hon behöver även se till att hon inte utsätts för de experiment von Krupps perverterade läkarpartner vill testa på fångarna.

Den arma tösen får dö CGI-döden.

Detta låter väl som en mysig sleaze-matiné om något? Eller kan ni redan läsa mellan raderna? En smula skeptiskt började vi kolla på den här rullen men blev smått förhoppningsfulla då det inledningsvis verkade vara en superlågbudgethyllning till gamla Jesús Franco-filmer. Tyvärr smög sig verkligheten snabbt på då den så fasansfulla glimten i ögat gjorde sig påmind. Nu är den kanske inte fullt så HA-HA-på-näsan så man vill spy dock.

Gordo hånflinar åt hennes öde.

Vi har en fullkomligt meningslös bihistoria med amerikanska agenter som inte tar vägen någonstans och tröttsamt tjafsande mellan bossen (Kris Donta) och den sexiga Agent Sixx (Jordan Phipps). Räcker inte det så har vi ytterligare komiska repliker som avfyras av Jett Bryant (som ja...heter precis som i filmen...). Namnet på fängelsedirektören Inga von Krupp antyder på ett inte särskilt subtilt sätt att hon skulle vara nazitysk. Det blir då lite knasigt att hon talar med en film-rysk accent. Detta till trots, samt att hon har en rätt billig peruk, fråntar ändå inte att Ellie Church och Paul McComiskey som spelar den perverterade doktorn gör rätt bra ifrån sig. Detta till skillnad från fängelsets obligatoriska sadistledarfånge Val som spelas av Tristan Risk. Hennes "ondskefulla" hånskratt tangerar Butch the Bullys "trovärdiga" skratt i Cool Cat Finds a Gun (2013) och Cool Cat Saves the Kids (2015).

Aaaaw! Hellooo doggieeee!

Problemet med den här filmen är att man försöker göra WIP-film med en modern twist. Man ska driva lite med genren och göra skojig cartoon av allt. Visst, det är rätt sleazigt, trots att kvinnornas karaktärer är betydligt intressantare än dumskallemännens, men inte sleazigt nog. Det känns rätt skitnödigt när man i en WIP-film, där allehanda grymheter och sexuella övertramp begås, duschar med stora svarta trosor på sig. Samma slags svarta trosor har Val på sig när en medfånge tvingas slicka henne. Så den lilla budgeten på 250 000$ räckte tydligen bara till topless-scener. Ännu värre är de hiskeliga CGI-effekterna. Skitfult blod och lama explosioner. Man har lyckats peta in arkivbilder på bl a en Apache-helikopter på ett adekvat vis men så fort det blir närbilder på cockpiten är det Kalle Anka-green screen. Sedan var man tydligen även tvungen att ha med zombier på ett hörn. Zzzzz... Hade denna "humor" skippats hade vi varit betydlig mer förlåtande mot crappiga effekter och dylikt. Man vill så mycket och försöker vara coola men har helt enkelt inte den rätta blicken och då faller allt som ett nerfiset korthus.

BETYG: 2(+)/7 Man hoppas det ska ta sig men blir bara utled efter ett tag.

Wink wink! Nudge nudge!

Trots att det är en sån crappig horperuk är den väldigt klädsam på fröken Church.

Bra sleaze-psycho-intensitet i leendet där, herr McComiskey.😊

Vem behöver toapapper när det dyker upp nyanlända fångar?

Fröken Phipps har en rätt meningslös roll men är ju rätt skön att titta på så låt gå då.

Val är så ultrapervers att hon - håll i er nu - låter tjejerna hon pullar ha trosorna på!😱

Inte konstigt att horfångarna* bjuder ut sig till den här läckre vaktchefen.

Inte riktigt i Butch the Bullys kaliber med hånskrattet, men kämpa på!

Subtilt.

Lågmält.

Rep är tydligen en bristvara på fångön.

Skönt att hon får svalka fossingarna i alla fall.

En romantisk middag är så mycket mer än tända ljus och skaldjur.

Under tiden pågår en superspännande uppläxning... Till höger kan man se FX-skulptörens hantverk efter en respektive sju groggar.

Inte ens en specialdesignad tortyrmaskin kan man lita på. Jävla teknik!

Stackars lilla orm. Vad har den gjort för att förtjäna att bli inslängd i hot-boxen?

Nu har nån jävel fisit igen.

Men vissa personer tänder faktiskt på fis.

Sexig och sakral på samma gång!

Zombierna för handlingen framåt.

Vadå? Menar du att hon INTE sitter i en äkta Blackhawk? Nähe...?

En sån fin komposition! Fast hade det varit en riktig fotosession hade nog fotografen väntat på att märkena efter korsetten skulle försvinna ur hyn.

'splosions!

Mensskämt här:______

Cringe-scen där man vill vara cool. Dessutom ackompanjerat av en inte alltför subtil "Cannibal Holocaust"-inspirerad låt.

Trailer


Promo 1


Promo 2


Promo 3

*Ja, de är lagförda för bl a prostitution.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar