What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 16 maj 2017

VIDEO GEISTESKRANK (2007) Sverige, 19 minuter. Regi: Ronny Carlsson.Amatör-Torture Porn

Ånej! Hem & Skola hade rätt. Videovåldet ÄR så farligt.

En ung man (Ronny Carlsson) blir inspirerad när han tittar på på extrema våldsfilmer så han bestämmer sig för att själv testa på livet som perverst fullblodspsykopat.

Se bara vad det får folk att vilja göra.

Ja det låter väl som en skojig premiss för en pajig våldsporgie? Nu verkar det som herr Carlsson inte velat gå den pajiga vägen utan istället försöka göra någon slags arthouse jag-ska-attackera-alla-dina-sinnen-historia. Tyvärr är det alltför amatörmässigt och de enda känslor som väcks är irritation över det asjobbiga noise-soundtracket. (Nej inte tonårsgruppen Noice...) Vi förstår att ljudmattan ska förstärka obehagskänslan i filmen men vi blir föga tagna, särskilt inte när psykots första "perversa" dåd redovisas genom att de stryks över i en to do-lista som syns i bild. Ouch! Det är träligt att ha 0kr i budget... Det är först när en ung dam (Amelie Malmberg) ringer på dörren och psykot frihetsberövar henne som vi får se prov på lite amatörmässiga specialeffekter. Hur mycket regissören än försöker chocka oss med pervers tortyr blir det inte ett dugg intressant eller skojigt. Vill man se lågbudgettokerier med folk i grismask har man ju de flera decennier gamla "...Für Alle"-programmen av och med Peter Wahlbeck.

BETYG: 1/7 Vi hatar att pissa på en svenska lågbudgetentusiaster men det här var verkligen inte bra. Den här är ju rätt gammal och vi kan ju hoppas att det har blivit bättre med åren.

Jaha? Okej, det är redan avklarat...

"Välkommen in i mitt blygsamma torterarhem!"

Hon får ett gaffaarmband.

"Kalender Für Alle"?

Kondomer, rakblad och gaffatejp. Ser ut som vilken tysk lärleksstund som helst.

Lågbudgetklassiker.

Lite blod här och det hade varit riktigt fint.

Där slog han allt spiken på huvudet! (Sorry...)

Yeah...you wish!

Teaser som faktiskt är coolare än själva filmen. Gullig!


Hela våfflan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar