What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 13 augusti 2017

AMERICAN BURGER (2014) Sverige, 77 minuter. Regi: Johan Bromander & Bonita Drake.Swinglish burger

Lazy casting director's A-Z: Gå till Specsavers och tjacka brillor. Nörd = klar.

En amerikansk skolklass åker på bussresa till ett östeuropeiskt land och först på programmet står ett besök på fabriken som tillverkar den lokala läckerheten American Burger. Eleverna får snabbt lära sig vad som gör burgaren så amerikansk.

Aggy K. Adams a.k.a. Aggy Kukawka a.k.a. Aggy Kuk (Ja, på riktigt!)

Och så var vi där igen. Vi valde alltså återigen att slänga på en skräckKOMEDI. Trots bättre vetande. Till vårt försvar får vi säga att det faktum att det var en svensk produktion väckte vår nyfikenhet. Sverige har ju på senare år väckts ur den eviga skräckslummern som plågat vårt land och man har med den allt billigare teknikens hjälp börjat spotta fram mer eller mindre bra skräckfilmer här i Svedala.

Fjärtskämt? Check.

Synd att man här ska ge sig på skräckfilmens lägsta form: Komedin. Från första sekunden bjuds vi på det buskisartade överspelet som är den korkade komedins kännetecken. Det blir förstås också superlöjligt när svenskar ska spela amerikaner - med svensk brytning. I "Evil Ed" hade man i alla fall den goda smaken att dubba över Gert Fylking & co. Castingen är inte heller någon höjdare då vissa rollbesättare har svårt att förstå att det inte räcker med att placera ett par glasögon i nyllet på en person för att denne/denna ska bli en tönt.

"Ja! Vi tar nån som ser ut som en pojkbandssnubbe som får spela nörd."

Inte heller har man valt att rädda spektaklet med T&A för man har ju varit "smartare" än så och lekt med konventionerna där flickor omotiverat får kläderna avslitna. Madeleine Borg spelar en bimbo som undan för undan får klädesplagg sönder- och avslitna i skogen och det är gjort på ett på-näsan-komiskt vis så även den mest utvecklingsstörde ska förstå att man inte menar allvar. Nåja, till slut har i alla fall Madde rumpan bar men vi får se mer av Benjamin Brooks "nördiga" nakna lekamen, vilket kanske glädjer vissa.

Hilarious att hon smetas på vindrutan när bussen stannar.

Kameraarbetet är i alla fall gött och man har gjort ett bra jobb med koreografin i en scen som går i slowmotion och där blir de flygande kropparna faktiskt snudd på roliga. Filmen har en varm orange and teal-look som gör sig fin i de jämtländska skogarna men hudtonerna blir lite farligt nära Björn Ranelid.

BETYG: 2/7 Riktigt bra betyg för en skräckkomedi trots allt...

Ja, så jävla skitkul att vi tar det en gång till... Zzzz....

Tokroliga CP-ryck. Hhhh....

Det här är faktiskt lite kul. Oortodoxt ställe att bli huggen på.

Hijinks i de undersköna jämtländska skogarna. Här funkar ju gradingen fint.

Trots att döden lurar runt hörnet finns det tid att fnissa åt påpissad kille.

Tokskojigt...

Jovisst. Så kul att vi tar en till...

Norr om Stockholm finns det en del jääättelånga raksträckor kids!

Svensk natur!

Vacker koreografi i slo-mo.

Benjamins "nördiga" kropp on display.

Statisten längst till vänster gav tidigt upp att jaga bussen.

Just det kids, det är en stämpelklocka där till höger. Ni kom ihåg det? Bra!

Trailer

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar