What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 23 september 2017

SYNDICATE SADISTS (1975) Italien, 90 minuter. Regi: Umberto Lenzi.Tha original Rambo!

Ni känner väl igen honom? Rambo!

Hårdingen Rambo (Tomas Milian) återvänder hem till Milano för att träffa sin bror som jobbar som hyrsnut åt ett säkerhetsföretag. Brodern blir dock mördad när han ger sig efter en liga som kidnappat en pojke. Rambo bestämmer sig för att hämnas genom att spela ut kidnapparligan mot ett rivaliserande gäng.

Nu då?

Just det! Långt innan Sylvester Stallone klädde sig i säck och praktiserade självkirurgi dök original-Rambo upp på the mean streets of Milano. Enligt uppgift var det Milian själv som råkat läsa David Morells bok "First Blood" på en flygresa och fastnat för karaktären. Av någon anledning fick italienarna inte loss rättigheterna till storyn så man kokade ihop en ny story med en enslig tuffing vid namn Rambo fast med ett händelseförlopp snott från Sergio Leones "En Handfull Dollar".

En cool typ utövar karate i utsvängda jeans, inte pyjamas.

Lenzi sviker sällan i sina snut- och brottsfilmer och heller inte i denna. Det är full fart och "forta bilar". Apropå "forta bilar" så känner sig nog även Milian som Steve McQueen när han flyger fram på sin båge på den milanesiska landsbygden.* Milian är f ö utmärkt i rollen som den stökige men charmige rebellen alla gillar, förutom skurkarna förstås.

Bara Tomas Milian kan vara ascool i en virkad mössa.

Detta är såklart inget mästerverk men det är skön underhållning med en del skojiga våldsscener och ett mysigt soundtrack av Franco Micalizzi. Femi Benussi behåller dock paltorna på.

BETYG: 4/7 Charmige Milian med virkad beppemössa sätter skräck i buset. Klart underhållande.

Ring så smuttar vi.

Stenhård biljard.

Ett solklart fall av överdos.

Femi Benussi med nonchalant klädsel.

Skotthål i skinnpajen?

Inget som inte lite gaffa kan lösa.

Forta bilar!

Han känner sig som Steve McQueen.

Druckit för mycket?

Trailer


Lite avkopplande biljard.


Franco Micalizzis sköna ledmotiv.


Ytterligare Micalizzi.

*Ni som kan er könsrock vet vad vi refererar till...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar