What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 25 april 2018

JUGEND (2018) Italien, 20 minuter. Regi: Alessandro Pepe.Även ze SS har känslor

Jobbigt när dagarna är mask.🐛

Johann (Alessandro Marcolin) är en tonåring hitlerjugend-kille som mest är intresserad av att teckna. Hans pliktkänsla har dock övertaget och han känner att han behöver ge sig ut i strid för fosterlandet. Hemma väntar nyförälskelsen i form av Klara (Klar Hoffman).

Godisutdelning i värnet. God kaliber!

Vi snubblade över den här kortfilmen på YouTube och då ni oräkneliga trogna följare (yeah right...) känner till att vi har en viss fascination för tidseran och framför allt tragedierna som pågick då förstår ni att vi var tvungna att kolla in den här rullen. Regissören Pepe slår sig för bröstet och utnämner sig till genialisk begåvning och visst har han väl talang. Inte bara musikalisk - som han gärna framhäver.

Sköna dagar hemma i Vaterland.

Vi vet inte hur finansieringen ser ut till den här filmen men den är ju uppenbarligen lågbudget. Pepe verkar dock ha goda kontakter med andra världskrigslajvare så fin autentisk utrustning finns att tillgå och då även folk som älskar att leka krig. Nu är inte det här bara en pang-pangorgie för WW2-fetischister utan faktiskt en rätt gripande historia om slöseriet med unga liv. Det gör den här filmen riktigt bra trots lågbudgetbegränsningarna. Det vi stör oss mest på är faktiskt castingen av Klar Hoffman som spelar Klara. Hon ser allt annat än tidstypisk ut i sitt platinablonderade plattångsspikraka punkhår. Synd, när man fått till allt annat riktigt bra. Hon sticker verkligen ut.

Sommar, sol och flukt.

Pepe verkar vilja skildra kriget från tyskarnas synvinkel och det kan ju vara på sin plats i en filmvärld där den allierade utgångspunkten totaldominerar. Vi ser fram emot att kolla in fler av regissörens verk.

BETYG: 5/7 Vi känner oss generösa med betyget idag och premierar resultatet av berättande med små medel.

Ah, där sitter en Mädel med tidstypiskt hår.

Unge Johann ser henne som en vacker robot.

Ack, lekfullheten i det unga tyska riket.

"Heil och tittut!"

En husmäklarannons från ERA? Tänk att de alltid ska överdriva med pyntet.

♪"Zat's vhy zey call it naaazi lo-o-o-ooove..."♫

Du får nog lägga på hullet lite om du ska leva upp till übermensch-idealet som god moder.

Dags att ta farväl. He iz a big boy für ze SS now.

Det är inget bra att ligga och sova med näsblod.

Bra idé! Överbefolkning är ett jävla gissel.

Ack den kärleken...

"Men hej på dig gumman! Kul å se dig här."

Ett recept som funkar än idag.

Ånej! Ze verdammte Allierten hånar de fallna hitlergossarna med en säckpipeserenad. En sån nesa!

Trailer med crowdfunding-fiskande.

Lite BTS. Det smärtar att se vad den lilla kameran får utstå i form av damm. Vi vet hur dyrt det kan bli...

Och så hela våfflan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar