What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 19 april 2018

INVOCATION OF MY DEMON BROTHER (1969) USA, 11 minuter. Regi: Kenneth Anger.Ockultism och bögism

Smoke that shit.

Experimentellt bildkollage som leder dig i trans.

Katt hittar på dåliga saker.

Kenneth Anger gör comeback på Udda Film med en gammal klassiker. För cirka åtta år sedan körde vi en liten Anger-festival här på Udda Film med hits som bl a Ich Will (2000) och I'll be Watching You (2007) Gör en sökning här på sajten för resten. Märkligt nog har vi aldrig plockat upp hans mer kända ockulta gamla verk. Det börjar vi göra bot på i och med denna film.

Doggie ser inte så SATANS glad ut...

Den här filmen är knappast lättsmält då den bara innehåller ett bombardemang av bilder som dessutom spelas upp i olika hastigheter. Vi får beskåda allt från hippies som röker på ur skojig pipa till Anger som utför någon ritual. Vi får en glimt av Anton LaVey i sin söta djävulsskrud och en albinosnubbe med fladdrande ögon. Bögar som loungar avlöses med bilder på Rolling Stones i Hyde Park. Och apropå de sistnämnda så är det Mick Jagger som står för det malande moog-soundtracket.

"Ängel".

Detta hopkok skapar en rätt fascinerande suggestiv stämning som verkar skräddarsydd för att sätta tittaren i trans. En slags LSD-tripp för den som inte känner för att lägga skojiga frimärken på tungan. Eftersom vi är rätt ignoranta när det gäller Anger och hans mission är det svårt att bedöma allvarsnivån i att leda tittaren in i Satans ohämmade värld och diverse humoristiska inslag gör det inte direkt lättare. Vi väljer därmed att tro att syftet är på riktigt och att han har självdistans nog att leka med budskapet.

Spindeltemat fortsätter.*

Sedan var det säkert allmänt skojigt att provocera så mycket som möjligt och här fanns det mesta med som kunde uppröra en äldre generation. Frågan är vad som kunde tänkas ha varit värst: Satanism eller bögerier? Hu! Snygg touch också att Bobby Beausoleil dyker upp i rollen som Lucifer. Bobby skulle senare hooka upp med Kalle Manson och mörda folk. Så kan det gå.

BETYG: 3/7 Intressant tidsdokument och kul stämningsskapare.

Kenta i egen hög person. Se hur han inspirerat Thor till att kuta omkring med stora lökiga hammare!

Nej, inte Jim Morrison.

Anton i sin söta mantel.

Här är han dubbelexponerad med några läderbögar.

Grillad katt står på menyn.

Undra om Hells Angels** vill bli associerade med kattgrillning?

Aha! En sån där solsymbol.

Stillbilden gör inte alls albinons galet fladdrande ögon rättvisa.

De loungande bögpojkarna har börjat skojbrottas i dubbelexponering.

Kissemiss ser dig och funderar på vad för ont den kan göra dig.

Ku Klarröd Klan ska sammanträda.

Djäfvulens musik!

Djäfvulens tjänare Bobby.

Djäfvulshumor.

Hela filmen med något alternativt soundtrack. Det verkar vara någon slags sport att lägga på ny musik till den här våfflan hela tiden...

**Även om denna förhistoriska väst stavar med apostrof väljer vi att skriva det officiella namnet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar