What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 13 april 2018

LARGER THAN LIFE (1997) Nya Zeeland, 14 minuter. Regi: Ellory Elkayem.Enlarge your...spider

Fabriker. Alltid av ondo.

Jo (Rebecca Hobbs) är hemma i sitt hus och försöker få lite ordning och reda. Hon blir dock hela tiden avbruten av spindlar som dyker upp och det är ju ett giftigt problem i hennes del av världen. Det värsta är att de hela tiden verkar bli  större och större...

På alla sätt och vis.

Vi har just tittat på vad regissören kallar resultatet av åratals experimenterande med kortfilmsmediet. Det verkar som om detta experimenterande har burit frukt på ett lyckat vis då detta är en mycket välgjord liten historia med en positiv glimt i ögat. Ja, som ni vet brukar vi här på Udda Film annars associera glimten i ögat med något spyframkallande. Här ligger humorn mer i stämningsbyggandet och skapar en skön matinéstämning i den annars obehagliga lilla filmen.

Någon har ejakulerat i avloppet.

Ja, vi är rätt araknofobiska av oss på Udda Film. Detta trots att somliga av oss konfronterats med diverse håriga och mindre håriga giftspindlar världen över. Därmed ger vi inte mycket för kognitiv terapi heller, som man brukar försöka avvänja fobiker med. Så ja, vi känner ett visst obehag när de annars så roliga spindlarna dyker upp i rutan. Inte så mycket dock att vi inte kan uppskatta den sköna känslan av hyllning till 50-talets monsterfilmer. Det var tydligen fler som uppskattade just detta då denna lilla film gav regissören möjlighet att göra fullängdaren "Eight Legged Freaks" som vi inte har sett (vi misstänker att den här är bättre...).

Peter Parkers polare.

Tempot rullar på bra och den "Psycho"-inspirerade musiken adderar kul stämning. Specialeffekterna är riktigt bra och ljudeffekterna smått överdrivna vilket blir rätt skojigt. Kort och gott, ett bra hantverk.

BETYG: 5/7 Det skojiga skräckarvet lever vidare i kiwiland.

Spindel med aptit.

Vi har alla varit i hennes situation.

Känslan när man ser detta i spegeln.

Imorgon blir det regn!

Dåhhh-lig idé.

Tur att kranen inte har sånt där irriterande nät så man kan krypa i den.

Ej badkruka.

Japp, färska spindelspår.

"Aaaarrgh, en kamera!"

Nämnde vi "Psycho"? Norman Bates ter sig smått beskedlig jämfört med detta.

Klipp från våfflan. Spoiler alert på denna!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar