What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 7 augusti 2018

AMITYVILLE: THE AWAKENING (2017) USA, 87 minuter. Regi: Franck Khalfoun.Låt ondskan vila...

När man tröttnat på ungjävelns skrikande.

Belle (Bella Thorne) flyttar med sin familj in i ett hus på Long Island. Hennes mor (Jennifer Jason Leigh) anser detta nödvändigt för att spara in pengar som istället behöver läggas på vården av Bellas bror James (Cameron Monaghan) som ligger i koma. Det dröjer inte länge förrän märkliga saker börjar hända och det verkar som om alla utom just Bella vet att huset är hemsökt och bär på en fruktansvärd och våldsam historia.

Men hello doggie!

Vi blev lite småsugna att se den här när vi i förra recensionen av The Voice Thief (2013) diskuterade Robin Couderts musikaliska bidrag till filmer. Han råkar nämligen även ligga bakom soundtracket till denna rulle. Plus när vi såg att Jennifer Jason Leigh medverkade tänkte vi att det kanske inte är en sedvanlig C-uppföljare i denna filmserie.

Home sweet home.

Oj, vad vi bedrog oss. Det visade sig nämligen att detta är just en ganska meningslös uppföljare som förlitar sig på patetiska chockeffekter och löjlig CGI. Så kan det gå när man har ett crappigt manus och en inte speciellt duktig regissör. För en gångs skulle sticker inte ens Couderts musik ut på ett positivt sätt utan följer bara töntiga chockeffekt-cues.

En bieffekt av koma kan vara creepighet.

När man sätter sig framför en film med vissa förväntningar befinner man sig i ett tillstånd av vag förnekelse när det börjar barka åt helvete (no pun...). Vår förnekelse gick över i klarsynthet när man började dra till med äckliga "Scream"-grepp som när Bellas skolkamrat sliter fram en DVD med originalversionen av "The Amityville Horror". Ånej...inte dessa "charmiga" metainklusioner av tidigare filmer. Jodå, ungdomarna sätter sig och kollar på de gamla filmerna hemma hos Bella och diskuterar kvalitén på filmserien. Herregud så skitnödigt pinsamt. Det räckte tydligen inte för filmmakarna utan man såg även till att klippa ner filmen så den skulle få en PG13-klassificering. Synd att vi inte visste det innan...

BETYG: 2/7 Den här filmen behövs inte.

BU! Hoppade ni till nu?

Rätt söt mobbning hon utsätts för i skolan.

Oh no you di-uhn't!

Det var stökigt i huset för 40 år sen.

Ach so! Fejksanering!!!

NÖ-Ö-ÖFF! Gick pulsen upp?

Varför släppa ett sånt lysande metakoncept?😒

En "underbar" CGI-passning till första filmen.

Tittut dohhhh-ggie.

Mer meta!

Jo lite så känner man faktiskt.

LOL. Lite smilbandsdragning på denna klassiker.*

Han sträcker sig efter...Jesus?

"Han heter JesYYYYYYYYs!"

Trailer

*Vänta nu. "LOL" antyder väl ändå något kraftfullare än en smilbandsdragning? Hur ska vi ha det egentligen?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar