What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 1 augusti 2018

TEN VIOLENT WOMEN (1982) USA, 97 minuter. Regi: Ted V. Mikels.Or 8...4...2..?

♫"När vi gräver guuuld i UveSA!"♬

Ett gäng kvinnliga guldgrävare ruttnar på grävandet när en snubbe börjar spränga vårdslöst i berget och dessutom ser utebliven lön som en anledning att försöka våldta en av kvinnorna. Damerna bestämmer sig för att tjäna pengar den lätta vägen och genomför ett juvelrån. Allt ser ut att gå bra ända tills de kommer till Las Vegas där de ämnar sälja stöldgodset men stöter på patrull med både hälare och polis. Som om det inte vore nog med det så är även oljeshejken som äger juvelerna ute efter dem.

"Ingen lön? Då blir det #metoo på kvinna som inte har med saken att göra."

Det var länge sedan vi besökte Ted V. Mikels avgrunder här på Udda Film. Ja nästan sju år har gått sedan vi såg Blood Orgy of the She Devils (1972) Vi blir snabbt påminda om varför vi så sällan återknyter bekantskapen med kalkonregissören.

Yo...?

Vi uppskattar den sleaziga inledningen som är bortom korkad med sprängningen och det märkliga övergreppet. Dumskallenivån är ju satt och dessutom vädras ett par bröst vilket lovar gott inför fortsättningen. Det degenererar dock snabbt till någon slags sommarlovsmorgonsnivå när tjejerna ska genomföra sin heist. Bristen på logik i genomförandet är det minsta problemet. Skådespeleriet är mäkta uselt. Juvelbutikens ägare skulle nog inte ens vara trovärdig på en revyscen i Tierp och Mikels introducerar ett "coolt" grepp där han fryser bilden för att med en rubrik proklamera vilken del i "storyn" vi nu äntrar. Ouch så skitnödigt! Vi föses vidare i en väldigt segdragen historia, oftast i beckmörker så man knappt ser vad som pågår och med ganska uselt ljud så den patetiska dialogen är svår att höra på sina ställen.

Juvelbutikens ägare drar till med världshistoriens lamaste frustrationsslag på vaktens axlar. SÄLLAN har något sett så icke-trovärdigt ut. (Det ser f ö ut som polisen som antecknar har en Red Hot Cilipeppers-tatuering på armen, nästan ett decennium för tidigt.)

Filmen förvandlas sedan till en W.I.P.-film när tjejerna - eller rättare sagt - några av tjejerna åker i kurran. Det blir snabbt tydligt att det kommer bli en Grodan Boll-variant av W.I.P.-film när man hoppar över lysande tillfällen att leva upp till konventionen som exempelvis den obligatoriska stripp-visiteringen. Det må finnas en sadistisk lesbisk fängelsedirektör men något är fruktansvärt fel när kvinnorna genomför den obligatoriska duschen med underkläderna på (!!!) :O Så där har ni själva problemet med filmen; alla vet att det kommer bli en kalkonvåffla men man hoppas ju ändå på sleazigt sex och våld. Det finns förvisso sådant men det är så fruktansvärt lamt och damerna är inget som faller den här redaktionen på läppen. För er som gillar män, och då kanske framför allt av bear-karaktär, kan vi tala om att Mikels själv gärna svassar omkring barbröstad i rullen. Tyvärr är han också en av de bättre skådisarna.

BETYG: 2/7 Detta kunde ha blivit så bra men...det är ju trots allt Ted V. Mikels.

Sheila som är betydligt äldre än de andra tjejerna föregår med gott exempel.

För att relaxa har tjejerna vattenpistolduell i ankparken (Jo, man kan ana det i mörkret.)

"Fräsig" skylt som "för handlingen framåt". I detta fall med Mr. Mikels i egen hög person.

Ni kan ana vilken slags röst bruden har när ni ser hennes "välspelade" min.

Ted måste ha varit kung i West Hollywood vid den här tiden!

Se misandrin!

HATET mot MÄN!!!

Ouch! Death by hög klack.

Mer ögongodis för melloentusiaster (och folk med bra mörkerseende...).

Miss Terry är den obligatoriska butch-sadisten till fängelsedirektör. Här iförd gigantofantliga* colabottnar till brillor. Måste vara enlitersbuteljer.

Fängelseinspektören har även hon två portabla fönster till brillor.

Direktör Butchovitch försöker charma till sig en mattmumsning** men hon är tyvärr ingen Ilsa precis.

Ja, ni ser rätt (trots dunklet). Maxitrosa på i duschen. Ted förtjänade verkligen den där klacken i magen.

Jo, det blir trots allt catfight i duschen men tyvärr lamare än Stephen Hawking.

En av tjejerna behöver fostras. Miss Terry har klätt sig mer bekvämt för tillfället.

Kolla! En chilensk klassiker minsann.

*TJONG*

Tortyren degenererar dock snabbt till omklädningsrumsbus.

"En garde, bi-yotch!"

För att verkligen hamra hem hur butch hon är har Miss Terry denna målning på sitt sovrumskontor.

Tjejer kopplar av på hotellrummet som bara tjejer kan.

Det blir även magdans...för att filmen hade nån arabisk finansiär eller???

Trailer

*Hurra! Äntligen ett nytt ord myntat. Det var länge sedan.
**Hoppsan, ett nytt ord till av bara farten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar