What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 16 augusti 2018

BALLAD IN BLOOD (2016) Italien, 91 minuter. Regi: Ruggero Deodato.



Det går utför

Svart katt. Vilken otur.

Dagen efter ett grymt halloween-festande vaknar Duke (Edward Williams), Jacopo (Gabriele Rossi) och Lenka (Carlotta Morelli) upp bara för att finna liket av kompisen Elizabeth (Noemi Smorra) i lägenheten. Hon har uppenbarligen blivit mördad då hennes hals är avskuren. Ingen av vännerna minns vad som hände kvällen innan och försöker nu pussla ihop händelserna för att lista ut vem som mördade Elizabeth.

"Fuck you black cat!" borgar för en intelligent dialog i filmen.

Ruggero Deodatos comeback till långfilmsformatet är allt annat än bejublad då den här filmen är så remarkabelt dålig att man undrar om den driver med publiken. Det tas väldigt mycket droger i rullen men man kan få intrycket att det togs mer droger bakom kameran. Hur kan någon som gjort så mycket cool film totalt degenerera till detta?

Sedan ställer sig Duke och pissar samtidigt som han krossar ölflaskor på golvet. Genomtänkt.

Redan efter ett par sekunder kan man se att filmen definitivt inte kommer vara snygg utan har med Mirko Fioravantis foto ett tråkigt billigt utseende. Sedan öppnar Edward Williams käften och sätter nivån på både manus och skådespeleri. Deodato var ju delaktig i det vansinnigt usla manuset och ser även till att det gestaltas på ett gräsligt sätt med en regi som tycks ha bestått i "Här har ni manus! Skådespela på nu medan jag drar och tar en cappuccino. Ciao!"

Nog för att ni känner er döda efter gårdagens festande men...

Det bästa skådespeleriet står nog Smorra för, d v s under tiden hon spelar död. Hon är f ö ett fantastiskt bra lik som tycks motstå inträdandet av rigor mortis då hennes ständigt exponerade likbröst aldrig slutar dallra. Här kommer vi automatiskt till vad som tycks vara huvudsyftet med filmen: att Deodato skulle få vara omgiven av vackra unga kvinnobehag. Och vem kan klandra den gamle mysfarbrorn för det?*

BETYG: 1(+)/7 Det här är uselt i så många led att man skulle behöva skriva en C-uppsats för att greppa omfattningen. Det lilla pluset är för sleazigheten med all nakenhet.

...er kompis verkar mer legitimt död.

WTF?! Class of 2016???

Ja, det är nog många som vill skjutsa iväg Deodato på detta vis efter den här filmen.

"Bye bye till din filmkarriär gubbe!"

"Va i hela helv..."

"Ha ha, #metoo muthafocka!"

Dessa tokiga kids.

♫"I got my ass wide..."♬

Nej nej, ni behöver inte kasta liket. Det ruttnar ju aldrig och är dessutom fint att titta på.

Samtidigt på en fest.

Bara för att en kompis blivit mördad under mystiska omständigheter behöver man väl inte sitta och deppa?

#metoo karma.

När man inte kan äta pannkakor utan att slabba med jordgubbssylten.

Pulverfrulle.

Plötsligt strippar hon med kompisens lik i bakgrunden för....varför inte?

#metoo?

Trailer featuring snygga liktuttar!

*Vi kan faktiskt tänka oss många som skulle klandra honom för det men eftersom vi är så empatiska här på Udda Film hyser vi endast total sympati i detta fall. 😊



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar